Pech voor team Wayne Tessels

le mans/lopik • Hij had er zo naar uitgekeken, maar de 24-uur van Le Mans zat er voor het team van motorcoureur Wayne Tessels al in de eerste bocht (!) op.

In die bocht werd Chris Leesch, die van start ging voor het team van RAC41 ChromeBurner, van de motor gereden. De Honda vatte vlam en bleek dusdanig beschadigd dat de 24uurs race voor Tessels en zijn teamgenoten praktisch gelijk al voorbij was. Een horror scenario dus..


Balen

Lopiker Wayne Tessels: “Het is niet in woorden uit te drukken hoe erg wij hier van balen. In de eerste bocht van een 24uurs race worden uitgeschakeld door een andere rijder, is een scenario waar je geen rekening mee houdt. De samenwerking met het team, Grégory en Chris was de hele week geweldig. We hadden een sterke motor voor de race en dan is het heel zuur dat we dit niet mochten laten zien.”


De motor vatte vlam en moest geblust worden. Leesch wist de Honda nog terug te brengen naar de pitbox. Het team werkte keihard om de motor te repareren, maar alle elektronica bleek na het blussen van de motor kapot te zijn. Na bijna een uur sleutelen ging Tessels wel weer de baan op om het te proberen, maar de motor bleek dermate beschadigd, dat het geen zin had om nog door te rijden. Officieel lag het RAC41 ChromeBurner team dus na ruim een uur uit de race, maar eigenlijk was de wedstrijd na de eerste bocht al voorbij.


12-uurs

Hopelijk heeft het team meer geluk in de tweede ronde van het WK Endurance kampioenschap, dat zaterdag 17 juli wordt verreden in Estoril. Op het Portugese circuit staat een 12-uurs op het programma.