• Drie van de wethouders met de deelfiets.
• Drie van de wethouders met de deelfiets. Foto: Paul de Heus

Lancering deelfietsen van Windmill Bike

regio • Stap eens op de fiets in plaats van in de auto. Met de lancering van de deelfietsen van Windmill Bike willen de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard inwoners laten ontdekken of een gewone of elektrische fiets een alternatief kan zijn voor hun gemotoriseerd voertuig. Eventueel in combinatie met een reis per Waterbus, want de deelfietsen staan klaar bij de halte in de Stormpolder.

Hier vond ook de lancering plaats van de Windmille Bike. Deze werd bijgewoond door de Krimpense wethouders Anthon Timm en Wubbo Tempel en wethouder Leon de Wit van gemeente Krimpenerwaard. Het initiatief van de Windmill Bike maakt deel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen rond de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. Wethouder Anthon Timm: “Fijn dat deze fietsen op verschillende plekken staan en dat er diverse maatregelen worden getroffen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.” De deelfietsen zijn tot eind 2022 beschikbaar, zolang de werkzaamheden aan de Grote Kruising duren.

Wethouder Wubbo Tempel wijst erop dat er, naast de deelfietsen, nog andere initiatieven zijn. “Zo is er bijvoorbeeld een kortingsregeling voor mensen die de auto laten staan en overstappen op een (elektrische) fiets of speed pedelec om naar het werk te gaan. Ook kunnen belangstellenden een persoonlijk reisadvies krijgen.”

Zijn collega Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard is blij met de komst van de Windmill Bikes: “Zo ontstaan er ook betere verbindingen vanaf bijvoorbeeld de Waterbus verder de Krimpenerwaard in. Naast de Windmill Bikes kunnen mensen vier weken lang gratis de Waterbus uitproberen.”

Een deelfiets kost tijdelijk de eerste twintig minuten 0,25 eurocent en daarna elke minuut 1 eurocent met een maximum van 2 euro per dag. Via de app Windmill Bike kan er een (elektrische) fiets worden gereserveerd op een van de drie locaties in het gebied. Dat zijn parkeerplaats Kerkelot bij de Surfplas, de halte van de Waterbus in de Stormpolder en de nieuwe fietsenstalling bij het busstation aan de Nieuwe Tiendweg. Ter plekke kan iemand bepalen welke fiets hij/zij wil gebruiken en dit in de app aangeven. Na afloop van de rit brengt de deelnemer de fiets naar een van de locaties en beëindigt via de app de rit.