• Wayne Tessels is klaar voor Le Mans.
• Wayne Tessels is klaar voor Le Mans.

Seizoen Tessels nu echt van start met 24H van Le Mans

lopik • Het heeft even geduurd, maar het WK Enduranceseizoen gaat komend weekend nu echt van start met de beroemde 24H van Le Mans. Het RAC 41 ChromeBurner team, met Lopiker Wayne Tessels in de gelederen, is er technisch en fysiek klaar voor. Inzet is het leveren van een topprestatie in de Superstock-klasse.

De vermaarde 24-uurswedstrijd stond eigenlijk twee maanden geleden al op de rol. De seizoensopener van de WK Endurance werd vanwege de coronasituatie uitgesteld naar 12 en 13 juni. De tussenliggende periode heeft het RAC41 ChromeBurner gebruikt om technisch de puntjes op de i te zetten bij hun Honda CBR 1000RR Fireblade.

Ook Wayne Tessels zelf zat, net als zijn teamgenoten Grégory Fastré uit België en Chris Leesch uit Luxemburg, niet met zijn armen over elkaar. De coureur uit Lopik: “We gaan eindelijk echt beginnen, hier heb ik enorm naar uitgekeken. We waren er in april al klaar voor, maar het team heeft de tussenliggende periode gebruikt om de motor nog verder te verbeteren. Ik heb er dan ook erg veel zin in om deze verbeteringen te testen. Het lijkt erg warm te gaan worden, maar tijdens de racedag zou er, zoals het er nu naar uitziet, ook een bui kunnen vallen. Het kan daarom zo maar weer eens een ‘echte’ 24H van Le Mans worden, waar echt alles in zit. Voor ons maakt het niet zoveel uit, want we hebben in de afgelopen jaren laten zien dat we in alle weeromstandigheden en baancondities sterk zijn. We gaan ervoor om het WK-seizoen sterk te beginnen met een topresultaat.”

Voor de rijders aan hun wedstrijd beginnen, staan er eerst nog diverse trainingen op het programma. Vandaag (dinsdag) is er een testdag en donderdag starten de officiële vrije trainingen, gevolgd door kwalificatietrainingen en een avondtraining.

Vrijdag rond de middag zijn de startposities voor de wedstrijd bepaald. Net als afgelopen jaren komt het RAC41 ChromeBurner team uit in de Superstock-klasse van het WK Endurance. Het Franse team wordt in deze klasse gezien als één van de kanshebbers voor het podium of wellicht meer.

Zaterdagmiddag om 12.00 uur begint de wedstrijd met de prestigieuze Le Mans-start, waarbij de rijders rennend over de baan naar hun motor gaan en zo hun race beginnen. De wedstrijd is live te zien zijn op de Eurosport Player en daarnaast zijn er live-uitzendingen op Eurosport 1 of 2.