Afbeelding

Politie pakt drie inbrekers op

lekkerkerk/krimpen a/d lek • De politie heeft maandagochtend in Lekkerkerk drie verdachten aangehouden van een woninginbraak in Krimpen aan de Lek.

Nadat de bewoners van een huis aan de Ooster Lekdijk geluiden hadden gehoord, besloot de 39-jarige bewoner poolshoogte te nemen. Toen hij drie inbrekers zag lopen en begon te roepen, werd hij geslagen. De mannen gingen er vandoor en stapten in hun auto.
Agenten die over de inbraak hoorden, reden naar de locatie en zagen bij Lekkerkerk een verdachte auto rijden. Op de Zuidbroekse Opweg kon de auto aan de kant worden gezet. De drie inzittenden werden gecontroleerd, net als de auto waarin ze reden. Daarin troffen agenten elektrisch gereedschap aan. De drie inzittenden, twee 16-jarigen uit Rotterdam en een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werden hierop aangehouden. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van de spullen. De goederen blijken namelijk niet van de bewoner te zijn. De inbrekers hadden in de woning wel gereedschap klaargezet om mee te nemen.


Laatste expositie

lekkerkerk • Een laatste expositie in de tuin en dan zit de beeldhouwcarrière van Piet van der Velden (79) er op. “Het wordt me fysiek te zwaar, de jaren gaan tellen”, zegt de eigenaar van Atelier Pierre in Lekkerkerk.

Op 12 en 13 juni (11.00-17.00 uur) zijn de stenen beelden van Van der Velden voor de laatste keer voor een breed publiek te zien. Bezoekers kunnen desgewenst werken aanschaffen tegen sterk gereduceerde prijzen. Daarnaast geeft hij zijn gasten de gelegenheid om zelf ruw natuursteen te bewerken en de fijne kneepjes van het vak te leren. De beeldentuin is te vinden aan de Wilhelminastraat 6 in Lekkerkerk.
Achttien jaar geleden zette Piet van der Velden zijn eerste stappen in het beeldhouwersvak. "Ik was net met de vut gegaan en zag mijn buurman met twee gascel-betonblokken sjouwen. Hij wilde ze naar de milieustraat brengen. Dat vond ik zonde. Ik ging ermee aan de slag en had er eigenlijk meteen lol in. Dat eerste beeld heb ik nog steeds." Al snel kreeg hij het verzoek om meer beelden te maken. "Het leidde tot twintig beeldjes in opdracht van een mevrouw. Ik plaatste ze in mijn tuin en nodigde haar en haar gezelschap uit om ze te komen bekijken. Toen ze aankwamen stond ik klaar met een rode baret op, sprak wat ‘nep-Frans' en schonk de wijn in. Een geweldig sfeertje was het. Zo ontstonden de jaarlijkse exposities in onze beeldentuin achter het huis.”
De expositie van 12 en 13 juni is de laatste in zijn soort. "Ik leef er echt naar toe”, zegt hij. "Ook in emotionele zin. Het doet me best wat. Aan de andere kant moet je ook beseffen dat alles een einde heeft. Het is mooi geweest zo en ik heb er van genoten.”