NK schuift op

regio • Het Nederlands kampioenschap polsstokverspringen in het Friese Burgum schuift in verband met de latere start van het wedstrijdseizoen, dat op 30 juni begint, op van 4 naar 18 september. Het Hollands Kampioenschap in Jaarsveld wordt daardoor verplaatst naar 4 september. De tweekamp tussen de Hollanders en de Friezen, die normaliter op de eerste zaterdag in juli plaatsvindt, staat nu voor 14 augustus op het programma. De accommodatie in Vlist is het strijdtoneel.


Sponsoring jassen

haastrecht • John Rost heeft voor de komende vier jaar zijn kledingcontract gecontinueerd bij vv Haastrecht. Rost sponsort alle winter- en zomerjacks voor de trainers en leiders, zodat iedereen goed herkenbaar is en er netjes bijloopt. De nieuwe jassen zijn afgelopen zaterdag uitgedeeld.


'Nieuwelingen'

krimpen a/d lek • VV Dilettant heeft voor komend seizoen twee spelers aan de selectie toegevoegd. Jeffrey Schroevers komt over van vv Hillegersberg en speelde daarvoor bij Leonidas, nadat hij vv Dilettant had verlaten. De tweede 'nieuweling' is Kevin Diedrich. Enkele seizoenen terug stopte hij met voetballen, maar keert nu terug.


Voetbalkamp

haastrecht • Op het Haastrechtse sportpark Wilgenoord zijn van 22 tot en met 24 juli Spaanse trainers van Valencia aanwezig om jeugdvoetballers van 6 tot en met 14 jaar te trainen volgens de Valencia CF Academy Methodology. De trainingsgroepen worden ingedeeld naar leeftijd en niveau. De trainers selecteren aan het einde van de drie voetbaldagen een speler, die een uitnodiging ontvangt voor een weekeinde Valencia, waarin het voetbal centraal staat. De kosten voor het voetbalkamp bedragen 172,50 euro. Opgeven kan via de site van vv Haastrecht.


Buik- en rugspiertraining

schoonhoven • N'Joy Healthy Sports geeft iedere zaterdag van 9.00 tot 9.30 uur een buikspier- en rugtraining. ‘Deze training is voor iedereen van jong tot oud. Er wordt op eigen niveau gesport’, meldt de trainer. “Je houding wordt beter en je voelt je lichaam sterker worden’. De training wordt 9.00 tot 9.30 uur gegeven aan de Broeikweg 31A in Schoonhoven. Voor meer informatie: info@njoyhealthy.nl of 06-11347107.


Ruben Buitendijk in de prijzen

lekkerkerk • Belofterenner Ruben Buitendijk kan weer koersen. In trainingswedstrijden op clubparkoersen van diverse verenigingen doen de KNWU-licentiehouders wedstrijdritme op. De Lekkerkerker startte met zijn clubteam Mooi-Jong al drie keer op het parkoers van Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. Na twee zesde plaatsen klasseerde Buitendijk zich zaterdag als vijftiende.

Eliterenner Piotr Havik strijdt tussen de profs om punten voor de wereldranglijst, waarop hij in 2019 een flinke sprong maakte. Zijn eerste 5 punten pakte Havik door zijn 18de plaats in de Scheldeprijs. Zaterdag zag de coureur van Beat Cycling een vluchtpoging in Dwars door het Hageland stranden.