Gerwin Kamps directeur-bestuurder

regio • Gerwin Kamps is per 1 juni benoemd als nieuwe directeur-bestuurder bij Groen Wonen Vlist. Kamps volgt interim-bestuurder Benno Gruijters op, die in december 2020 de tijdelijke rol van Jacques Reniers overnam.

Gerwin Kamps (50) heeft ruime kennis en ervaring in de volkshuisvesting. De afgelopen drie jaar werkte hij als manager wonen bij Vechtdal Wonen in Ommen. Daarvoor vervulde hij bij diverse woningcorporaties en een zorginstelling interim-managementfuncties.

Mensenrecht
Kamps ziet een grote rol weggelegd voor de woningcorporaties in de toekomst: "Een dak boven je hoofd is een mensenrecht wat mij betreft. Het zorgt voor rust en geborgenheid, wat ook bij maatschappelijke problemen helpt om effectief te handelen. Bij Groen Wonen Vlist blijven we zorgen dat het ‘dak', maar ook de woning betaalbaar, beschikbaar en duurzaam blijft en dat de omgeving leefbaar en duurzaam is.”

Hij kan zich goed vinden in het motto van Groen Wonen Vlist: ‘Voor de buurt, met de buurt en in de buurt'. "Ik wil me inzetten om lokaal betrokken te zijn, dichtbij en met persoonlijke aandacht. Uiteraard in samenspraak met Huurdersbelang Haastrecht/Stolwijk/Vlist, de gemeente Krimpenerwaard en andere maatschappelijke organisaties."