Denktank buigt zich over vraag: Hoe bereiden we ons voor op periode na corona?

krimpenerwaard • Op initiatief van de gemeente Krimpenerwaard is een brede ‘denktank’ opgericht die zich buigt over de vraag hoe de gemeente en haar inwoners het beste kunnen worden voorbereid op de periode na corona.

Vertegenwoordigers uit diverse sectoren van de samenleving, zoals zorg en welzijn, economie (winkeliers/horeca), cultuur, sport, jeugd en kerken, bekijken samen met burgemeester Roel Cazemier en wethouders Jan Vente en Lavinja Sleeuwenhoek vanuit verschillende invalshoeken wat nu en straks de mogelijkheden zijn en wat er nodig is. Het doel is om te komen tot een openingsplan. Daarin komen allerlei initiatieven en activiteiten te staan om van de gemeente Krimpenerwaard weer een ‘bruisende en energieke’ gemeente te maken.

Bakken

Per fase zijn - afhankelijk van de geldende coronamaatregelen - al veel initiatieven, ideeën en activiteiten bedacht. Zoals rond het thema ‘Eenzaamheid' waar bijvoorbeeld al gestart is met ‘Kinderen in actie: bakken en tekenen voor ouderen'. Of rond het thema ‘Ontmoeten' waarin bijvoorbeeld de digitale avondvierdaagse een goed voorbeeld is, maar ook het organiseren van fietstochten en het (beperkt) openstellen van buurthuizen voor speciale groepen. De actie ‘Koop Lokaal' blijft actueel, ook nu de winkels weer open zijn. Daarnaast is er een speciale ‘jongerendenktank' opgericht. Die gaat zich bezighouden met activiteiten door en voor jongeren die binnen de huidige maatregelen passen. Hierin zijn ideeën ontstaan voor het organiseren van een gametoernooi, maar ook zijn er al concrete plannen om in de Krimpenerwaard live het spel ‘the Hunted' te gaan spelen.

Op de website www.indekrimpenerwaard.nl zal een groot deel van de initiatieven en acties worden gebundeld en gedeeld. Ook RTV Krimpenerwaard en Het Kontakt werken mee aan het initiatief en zullen regelmatig aandacht besteden aan de activiteiten van ‘Samen voor een vitale Krimpenerwaard'.