Plaatjesactie Blijdorp bij Jumbo's

krimpen a/d ijssel • Klanten van de twee Jumbo-supermarkten in Krimpen aan den IJssel kunnen vanaf woensdag 19 mei meedoen met een plaatjesactie voor Diergaarde Blijdorp.

Met deze actie steunen de Jumbo’s de bekende Rotterdamse dierentuin, die vanwege corona zware tijden beleeft. Naast het sparen van plaatjes kunnen klanten Diergaarde Blijdorp ook op andere manieren steunen. Zo zijn er in de winkel pluche dierenknuffels te koop. De opbrengst van de verkoop gaat volledig naar Diergaarde Blijdorp.


Er kunnen acht weken lang plaatjes worden gespaard door boodschappen te doen bij Jumbo Ernst Dijkman of Jumbo Arnold en Nico de Jongste. Bij iedere 10 euro aan boodschappen krijgt de klant een gratis setje met drie plaatjes.


Verzamelalbum

Deze kunnen worden bewaard in een speciaal ontworpen verzamelalbum van Diergaarde Blijdorp, dat voor 1,99 euro te koop is bij de deelnemende Jumbo’s. Naast dat klanten het album vol kunnen plakken met plaatjes zit het vol leuke opdrachten, tekeningen, spelletjes en weetjes.

De plaatjesactie is opgezet op initiatief van Bert van Keppel (Jumbo Zevenhuizen) en Ernst Dijkman (Jumbo De Olm in Krimpen aan den IJssel). Samen met Tomorrow, een bureau voor marketing en sales services in Rotterdam, en Diergaarde Blijdorp is het concept in productie genomen.

Er zijn bijna 21 miljoen plaatjes en 100.000 albums gedrukt, genoeg om de verzamelingen van alle spaarders compleet te maken.

Het is mogelijk om een eigen Diergaarde Blijdorp-plaatje te bestellen op www.mijnblijdorpplaatje.nl. Door een QR-code te scannen kan er met een tikkie een donatie gedaan worden aan de dierentuin.