• Impressietekening van de nieuwbouw.
• Impressietekening van de nieuwbouw.

Nieuwbouw Lidl stap dichterbij

schoonhoven • Op het ontwerp-bestemmingsplan voor de bouw van de nieuwe Lidl-supermarkt in Schoonhoven-Noord is één zienswijze ingediend. Dit heeft niet geleid tot aanpassingen aan het plan.

Voorzien zijn de nieuwbouw van de Lidl-supermarkt aan de Albert Plesmanstraat, gecombineerd met twaalf appartementen. ‘De zienswijze betrof de eventuele schaduwwerking van de hoogbouw, maar bood geen aanleiding om het ontwerp-bestemmingsplan te heroverwegen’, stelt B&W in het voorstel aan de gemeenteraad. ‘De supermarkt voorziet in de behoefte aan een evenwichtig voorzieningenniveau in de wijk en de twaalf (koop)appartementen passen in de Woonvisie’. Het huidige onderkomen van de Lidl wordt gesloopt. De nieuwe supermarkt krijgt meer vloeroppervlak en schuift iets naar achteren. De ruimten van de voormalige basisschool De Krullevaar en het ontmantelde Texaco-tankstation worden voor dit doel benut.

Op de kop van het braakliggende terrein, met de entree aan de Beneluxlaan, worden twaalf appartementen gerealiseerd. Op de begane grond van het complex komt ruimte voor dienstverlening. De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een verdere opknapbeurt van het (gedateerde) winkelcentrum in ‘Noord’. Eerder nam de PLUS al zijn intrek in een nieuwe en vergrote supermarkt.


De adviescommissie bespreekt het bestemmingplan voor de Lidl-supermarkt op 25 mei, waarna de gemeenteraad dinsdag 1 juni de knoop doorhakt. Dan moet duidelijk worden of er met de bouw kan worden begonnen.