Webinar zelfvertrouwen bij kinderen

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op 1 juni in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij kinderen. De webinar is voor ouders van kinderen tussen de 1 en 12 jaar uit de regio Hollands Midden.

Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve: “Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen zoveel mogelijk zelfvertrouwen mee te geven.”

Tijdens het webinar legt Tischa Neve uit hoe een kind zelfvertrouwen krijgt, welke factoren hier invloed op hebben en wat je als ouder kunt doen. Het webinar wil ‘heldere, praktische uitleg en tips geven die je meteen kunt toepassen’.

Aanmelden voor de gratis CJG-webinar, die plaatsvindt op dinsdag 1 juni van 20.00 tot 21.00 uur, kan via www.cjgcursus.nl


Regioverslaggever RTV K'waard

krimpenerwaard • Billie Twigt (23) uit Gouderak gaat aan de slag als lokale verslaggever in de Krimpenerwaard. Zij gaat hiermee drie lagen van het publieke bestel van lokaal nieuws voorzien. In dit geval zijn dat RTV Krimpenerwaard, Omroep West en de NOS.

“Jaar en dag doet RTV Krimpenerwaard al verslag van het nieuws uit de omgeving. Dit gebeurt door de ruim tachtig vrijwilligers. Met Billie is er nu voor het eerst een betaalde kracht werkzaam bij RTV Krimpenerwaard en dat is een mijlpaal”, aldus Kees de Haan, voorzitter van RTV Krimpenerwaard.

Vervolgens: "De totstandkoming van dit project is te danken aan demissionair minister Arie Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Eerder dit jaar werd door hem 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het is voor het eerst dat alle drie de lagen van het publieke bestel samenwerken. Op deze manier moet relevant lokaal nieuws zijn weg vinden naar de regionale omroep en in sommige gevallen zelfs naar de landelijke omroep.”

De afgelopen jaren werd er al samengewerkt tussen de regionale en landelijke omroepen, nu komt daar met de lokale omroep nog een laag bij. De Haan: “Voor dit project zijn zo’n zestig ambitieuze journalisten aangenomen, die elk bij een lokale omroep worden gestationeerd. Billie Twigt gaat dus bij ons aan de slag. Vooralsnog loopt dit project tot 1 juli 2022.”


Bloedprikken voortaan op afspraak

krimpenerwaard • Vanaf 25 mei is het voor bijna alle priklocaties in de regio mogelijk om online een afspraak te maken voor bloedprikken en het inleveren van materiaal (speeksel, urine, ontlasting). De inloopmogelijkheid komt daarmee te vervallen.

Door het maken van een afspraak is men sneller aan de beurt. Het maken van een afspraak kan online via www.ghz.nl/afspraakbloedafname. Op deze pagina is ook een overzicht van alle deelnemende priklocaties te vinden. Mocht het niet mogelijk zijn om online een afspraak te maken, dan kan dit ook telefonisch: 0182-757231.