Flexpool Woondeal

lopik • De gemeente Lopik krijgt de komende jaren de kans om honderden woningen te bouwen. Het college stelt de raad voor om het Lopikse ambtenarenkorps hierin te ondersteunen met gespecialiseerde hulp. De externe loonkosten zijn op 125.000 euro begroot.

De provincie Utrecht neemt de meeste kosten voor haar rekening. Zij verleent een financiële bijdrage uit de Regionale Flexpool Woondeal, die er op gericht is om woningbouw te versnellen. De ambtelijke capaciteit die gewenst is, heeft Lopik, net als andere gemeenten, niet in huis.

Bij honorering van een aanvraag wordt tweederde van de kosten vanuit de Flexpool gefinancierd. "Het gaat om een totaalbedrag van 375.00 euro, dat nodig is om de benodigde kennis in te huren,” aldus wethouder Gerrit Spelt. "De verwachting is dat onze aanvraag om het bedrag van 125.000 euro binnen te halen, ingewilligd wordt. Daarvoor moesten we aan de provincie een aantal bouwprojecten opgeven. Dat zijn de plannen voor de bouw van 50 woningen in zowel Benschop-Noord als Lopikerkapel. Verder zijn de bouwplannen in het centrum van Lopik en op de schoollocatie De Akker meegenomen. Ik verwacht dat nog meer initiatiefnemers met bouwaanvragen zich melden voor de geschikte kernen.” Als de raad instemt met het beschikbaar stellen van het gevraagde bedrag, gaat dit ten laste van de algemene reserve.