Slowrun in Krimpen

krimpen a/d ijssel • In Krimpen aan den IJssel gaat een cursus Slowrun van start. Dit is een totaalconcept voor vrouwen (18+ en eventueel een tienergroep 12-17) die (weer) willen gaan bewegen vanuit een ontspannen basishouding.
“Basis van de 10-weekse cursus is plezier en ontspanning”, zegt initiatiefneemster Gitte Burggraaf. “Samen met een fijne groep vrouwen de lol in bewegen (her)ontdekken. Slowrun is lopen met je hart in plaats van met je hoofd en hierdoor ben je aan het ontspannen tijdens de inspanning. Afstand en gelopen tijd zijn geen doel op zich.”
De cursus is op woensdagochtend en zaterdagmiddag. Burggraaf: “Er is bij voldoende animo ook ruimte op de maandag- en donderdagavond. Belangstellenden kunnen wekelijks op elk aangeboden moment meedoen.” Meer informatie: fitmetgit@gmail.com/06-43095233.


Brusjescursus

regio • MEE start op 27 mei een cursus speciaal voor ‘brusjes': broers en zussen van een kind/jongere met een beperking.
"Het is voor kinderen/jongeren niet altijd makkelijk om brus te zijn”, weet Carola den Ouden namens MEE. "Onbedoeld gaat er soms veel aandacht naar hun broer of zus. Ook krijgen ze vragen van leeftijdsgenoten of hebben ze zelf vragen over de beperking of toekomst van hun broer/zus. In de brussencursus zetten we de jongeren in het zonnetje, bespreken we hoe het voor hen is om brus te zijn, geven we informatie en spelen we spelletjes.”
De cursus is voor kinderen tussen de 10-12 jaar en wordt in de Krimpenerwaard gegeven. De locatie is nog niet bekend. Het betreft zes bijeenkomsten van 75 minuten. Het tijdstip is van 15.30 tot 16.45 uur. Voorafgaand is er een digitale ouderbijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via: carola.denouden@meeplus.nl of 0182-520333