Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 vacatures bij circa 50 organisaties, vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

• In Between Café zoekt een organisator bijeenkomsten en workshops;
• Kindertelefoon zoekt een gastlesvrijwilliger en een bel- en chatvrijwilliger. Meer informatie: www.vwijl.nl


Tompoucen voor Voedselbank Lopik

lopik • De tompoucenactie voor Voedselbank Lopik heeft 778 euro opgeleverd. Er werden er maar liefst bijna 2.500 verkocht. In samenwerking met de onlangs gepensioneerde bakker Arie Schep zette Braspa Lopik deze actie op Koningsdag op. Van ieder verkocht doosje van vier stuks ging 1 euro naar het goede doel.

Binnen afzienbare tijd waren de lekkernijen uitverkocht. Initiatiefnemer Barend Stigter over het succes van de actie: "We zijn enorm blij met het eindresultaat. Jammer en sorry voor degenen die met lege handen naar huis moesten, omdat we uitverkocht waren. Wellicht kunnen we er volgend jaar nog meer maken, want ook dan zal deze actie plaatsvinden."


Maatje en Contactcirkel

regio • Wie alleen is of zich eenzaam voelt kan aan de mogelijkheid van een ‘maatje’ denken. Een maatje is een vrijwilliger van WelZijn Krimpenerwaard die af en toe op bezoek komt. Er wordt gezocht naar iemand waarmee een klik kan ontstaan. Tevens kan men gratis lid worden van de contactcirkel. Iedere ochtend krijg je dan iemand aan de lijn. Meer informatie: tel. 085-0662370.


Vergadering Klankbord

benschop • Klankbord Benschop houdt woensdag 19 mei weer een vergadering. De bijeenkomst is bedoeld om de belangen van het dorp te behartigen. Er is een digitaal inloopkwartier, waar belangstellenden vragen kunnen stellen. Aanmelden hiervoor kan via de mail: klankbord_benschop@hotmail.com. Hij of zij wordt dan uitgenodigd voor de digitale vergadering om de vraag toe te lichten.


Webinar zelfvertrouwen bij kinderen

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert op 1 juni in samenwerking met Tischa Neve een webinar over het ontwikkelen van zelfvertrouwen bij kinderen. De webinar is voor ouders van kinderen tussen de 1 en 12 jaar uit de regio Hollands Midden.

Kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve: "Hoe meer zelfvertrouwen, hoe meer uitdagingen je durft aan te gaan, hoe beter je tegenslagen op kunt vangen en hoe makkelijker je sociale contacten lopen. Belangrijk dus om opgroeiende kinderen zoveel mogelijk zelfvertrouwen mee te geven.” Tijdens de webinar legt Tischa Neve uit hoe een kind zelfvertrouwen krijgt, welke factoren invloed hebben en vooral wat je als ouder kunt doen. De webinar wil ‘heldere, praktische uitleg en tips geven die je meteen kunt toepassen’.
Aanmelden voor de gratis CJG-webinar, die plaatsvindt op dinsdag 1 juni van 20.00 tot 21.00 uur, kan via
www.cjgcursus.nl