• De betrokkenen in de nieuwe ruimte: Gymnation.
• De betrokkenen in de nieuwe ruimte: Gymnation. Foto: wijntjesfotografie.nl

My Healthclub Krimpen neemt kickboksclub over

krimpen a/d ijssel • My Healthclub in Krimpen aan den IJssel heeft Team Krimpen overgenomen.

“Toen we hoorden dat Team Krimpen dreigde te stoppen, twijfelden we geen moment”, vertelt Hans Wiegmann, fitnessmanager bij My Healthclub. “Deze Krimpense kickboksclub mag niet verloren gaan.”


Team Krimpen verzorgt al ruim 2,5 jaar kickbokslessen voor jong en oud. Voor voormalige eigenaren Ronald Groeneweg en Andrew van Hoeven was het geen makkelijke beslissing om ermee te stoppen. Ze waren dan ook positief verrast toen ze hoorde dat My Healthclub hun club over wilde nemen. "Op deze manier kunnen we onze leden en onze liefde voor deze sport blijven voortzetten. We zullen onze trainingen met evenveel passie blijven geven.”


De kickbokstrainingen worden gegeven in de vernieuwde Gymnation. Door de nieuwe eisen omtrent de afstand van anderhalve meter tijdens het sporten was MyHealthclub genoodzaakt de fitnessruimte aan te passen. "Na de eerste lockdown kozen we ervoor een gedeelte van de fitnessapparatuur te verplaatsen naar de achtergelegen indoor tennisbanen", verklaart clubmanager Henk Akkerman. "Op deze manier konden we ruimte en veilig sporten bieden voor onze leden. Aangezien de ruime opzet van de fitness zowel bij de leden als ons goed beviel, besloten we eind vorig jaar de voormalige tennisbanen te verbouwen tot definitieve fitnessruimte. Zo is Gymnation geboren."


CrossGym

Met de komst van Gymnation heeft de club aan de Krimpenerbosweg nu 1.200 vierkante meter aan fitnessruimte extra. In deze ruimte hebben de boksring en imposante stalen constructie met bokszakken al een plaats gekregen. Naast de bokszone vinden de gebruikers in de Gymnation ook een free weights zone, een ruimte waar getraind kan worden met barbells, dumbbells (tot 60 kilo) en de nieuwste krachttrainingsapparatuur. Daarnaast start medio mei de CrossGym. De CrossGym is een sportzone waarin leden in kleine groepen kunnen trainen, met als doel het verbeteren van kracht, conditie, mobiliteit en techniek.


q www.myhealthclub.nl