Wiel verloren


FOTO WIEL

schoonhoven • Het achterwiel van een vrachtwagen is vrijdagmiddag op de Lopikerweg in Schoonhoven tijdens het rijden losgekomen. De vrachtwagenchauffeur wist uit te wijken naar de berm, waar hij de combinatie tot stilstand zette. (foto: AS Media)


LEZERS SCHRIJVEN

Zonnepanelen

De haas schrok van mij, draaide 180 graden en rende ervandoor. Laten we hopen dat de gemeente Krimpen a/d IJssel ook haar mening met 180 graden kan draaien. Ze heeft namelijk het natuuronvriendelijke plan om achter het EZH-terrein, op een van de laatste weilanden van Krimpen, zonnepanelen te plaatsen. Ga voor super duurzaam: zet de zonnepanelen (met sedumdak) op het Crimpenhof en/of gebouwen in de Stormpolder. Dit is goed voor de bedreigde haas, weidevogels en insecten en koelt ook nog de omgeving.

Carolien van Rees,
Krimpen aan den IJssel.


Collecte EpilepsieNL

krimpen a/d ijssel • Duizenden collectanten gaan tijdens de collecteweek van EpilepsieNL (7 t/m 12 juni) de deuren langs om geld in te zamelen. Met de opbrengst kan wetenschappelijk onderzoek worden gedaan. Collectanten kunnen zich aanmelden via:
epilepsie.nl/collectant
Ook in Krimpen a/d IJssel kunnen we alle hulp gebruiken”, zegt de lokale coördinator, Martin van Vliet. "Met iedere deur die collectanten langsgaan, brengen we de oplossing voor epilepsie dichterbij." Epilepsie verstoort de levens van zo'n 200.000 mensen in Nederland. Tijdens het boodschappen doen, klussen of onderweg naar het werk. Voor sommigen iedere dag, voor anderen eens per jaar. Maar altijd onverwacht. Van Vliet: "En het kan ons allemaal overkomen, in elke fase van het leven. Soms met een duidelijke oorzaak, zoals een ongeluk of een hersenbloeding, vaker zonder duidelijke aanleiding. Daarom is EpilepsieNL er."