Vrijwilligers dagbesteding gezocht

schoonhoven • De dagbesteding in zorgcentrum Slothoven draait al enige tijd naar wens. De voorziening is er voor mensen die op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied ondersteuning nodig hebben. Zij krijgen er professionele begeleiding en de nodige verzorging.

"Daarnaast kan intensief zorgen voor een ander zwaar zijn", vertelt de vrijwilligerscoördinator van Slothoven. "Regelmatig een pauze nemen is dan belangrijk. Wanneer iemand een aantal dagen of dagdelen aan de dagbesteding deelneemt, neemt de kans op overbelasting van de verzorgende partner of mantelzorger af. Daardoor kan de zorg thuis langer worden volgehouden."

Op dit moment is de dagbesteding geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Er zijn echter zoveel aanmeldingen, dat besloten is om vanaf 1 mei de dagbesteding ook op zaterdag te openen.

De deelnemers aan de dagbesteding worden door vrijwilligers ’s ochtends thuis opgehaald en naar de dagbesteding gebracht en ‘s middags weer thuisgebracht.

Voor de zaterdag is Dagbesteding Slothoven op zoek naar vrijwilligers die dit op zich willen nemen. Wie het leuk vindt om een handje te helpen wordt verzocht om contact op te nemen. Dit kan via: didi.snoei@zorgpartners.nl