Cazemier: Zorgen over Koningsdagdrukte

krimpenerwaard • “Het is niet helemaal goed gegaan.” Zo keek burgemeester Roel Cazemier bij RTV Krimpenerwaard terug op de viering van Koningsdag in een aantal kernen van de gemeente.

“Mensen kwamen samen, waarbij niet altijd de anderhalve meter-regel in acht werd genomen. Daarover hebben we wel hele grote zorgen gehad.”

“Met Koningsdag was het mooi weer. Een vrije dag voor veel mensen, waarbij ze er op uit zijn getrokken. Er waren in een aantal kernen wandeltochten georganiseerd, waarbij mensen langs verschillende horecagelegenheden konden gaan om een drankje af te halen. Dat leidde er toe dat mensen toch bleven hangen bij die verkooppunten, omdat het gezellig was of omdat ze bekenden zagen.”

Cazemier zag zich genoodzaakt om in overleg met de verkooppunten het programma in te korten, om het publiek weer door te laten lopen.

Was dit niet te verwachten? “Ja, dat hebben we onszelf ook verweten. We roepen via deze weg dan ook iedereen op om met de komende feestdagen – Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en in het Pinkersterweekend – scherper op te letten, om echt de coronamaatregelen te respecteren. Het hoge aantal besmettingen ligt ook voor een deel aan ons gedrag.”