Feestelijke binnenstad


FOTO LAMPIONS

schoonhoven • Honderden lampionnen kleuren de binnenstad van Schoonhoven. De versiering werd woensdag aangebracht in de Lopikerstraat en over de Haven en bij verschillende horeca rondom de binnenstad. De opening van de terrassen werd zo feestelijk kracht bij gezet.

In de binnenstad is gekozen voor lampionnen in diverse kleuren, over de Haven voeren lampionnen in de kleuren goud en zilver de boventoon. Stefan van Beeten vanuit Schoonhoven Partners: “Het samenvallen met de heropening van de terrassen is natuurlijk niet voor niets. We hopen dat komend seizoen weer veel bewoners en toeristen genieten van onze stad, met de vele horeca- en winkeladresjes. Dit alles op een veilige manier.”


Blauwalg in sloten

krimpenerwaard • In sloten in het centrale deel van de Krimpenerwaard zijn blauwalgen aangetroffen. Omdat bestrijden niet direct mogelijk is, zet het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in op het tegengaan van verspreiding. Dit gebeurt onder meer door water vanuit de omliggende rivieren het gebied in te laten stromen. Met metingen houdt het waterschap de ontwikkelingen in de gaten. Blauwalgen kunnen giftige stoffen bevatten. Het is daarom niet verstandig om in het water te spelen en te zwemmen, of dieren ervan te laten drinken. Blauwalgen zijn te herkennen aan een groen-blauwe verkleuring van het water.