Geslaagde handtekeningenactie

schoonhoven • Twee maanden geleden kwamen Felix (7) en Midas (5) van der Ree in actie voor het behoud van de dj's op Efteling Kids Radio. Inmiddels zijn de dj's verdwenen, maar de actie heeft toch een positieve wending gekregen.

Moeder Madelon had de jongens aangespoord voor een handtekeningenactie. Daarmee wilde ze aantonen dat kinderen, hoe klein ook, kunnen uiten als ze het ergens niet mee eens zijn. De jongens zijn aan de slag gegaan en wilden daarmee voorkomen dat de gepresenteerde programma's zouden verdwijnen. Meer dan 400 handtekeningen werden ingezameld.

De actie van Felix en Midas is ook bij de Efteling niet onopgemerkt gebleven. Madelon maakt trots bekend dat op maandag 3 mei de petitie symbolisch wordt overhandigd aan de commercieel directeur bij de Efteling.

Daarbij is het goede nieuws dat twee dj's -Arnoud en Mayoni- een eigen Kids radiostation gaan starten. Precies de twee presentatoren waar de broertjes Van der Ree graag naar luisterden. Mede gesteund door de actie hebben de initiatiefnemers de plannen doorgezet om een nieuw radiokanaal te beginnen. Daarbij worden ze gesteund door hun voormalige werkgever.

Vanaf 1 mei a.s. gaat het internetstation van start. Te beluisteren via: www.arnoudenmayoni.nl.

Dirk Molenaar