OBS Kiezel en Kei dicht vanwege corona

bergambacht • Basisschool Kiezel en Kei in Bergambacht heeft woensdag vanwege een aantal coronabesmettingen onder de leerlingen alle klassen naar huis gestuurd.

Na overleg met het bestuur en de medezeggenschapsraad bleek dit voor de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten het beste.

Online
De kinderen uit de onderbouw kregen een lessenpakket mee; de overige leerlingen volgden thuis de lessen online.

“In mijn groep bleek een leerling besmet, waarna er nog enkelen volgden,” vertelt Connie de Jong, leerkracht van groep 8. “Daarnaast waren er nog drie andere groepen in quarantaine door een besmetting. We werkten de laatste drie dagen voor de voorjaarsvakantie, die deze week begint, online, zodat we na de vakantie weer veilig naar school kunnen.”


Lintje voor Elisabeth van Zijl

krimpenerwaard • Elisabeth van Zijl uit Gouderak heeft vorige week dinsdag bij haar afscheid van de gemeenteraad van Krimpenerwaard een koninklijke onderscheiding gekregen.

Van Zijl was van 2006 tot 2014 raadslid namens de ChristenUnie in de gemeente Ouderkerk en sinds 2015 in de gemeente Krimpenerwaard.

Vorig jaar februari kondigde zij haar afscheid aan. Het bleek lastig om het raadlidmaatschap te combineren met haar werk als therapeut.

De ChristenUnie heeft in de persoon van Cor Slob een vervanger gevonden voor Van Zijl.