Lawaaioptocht 't Beijersche

stolwijk • In ’t Beijersche te Stolwijk begonnen ze Koningsdag al vroeg met een coronaproof lawaaioptocht.

Een ‘tempomaker’ haalde iedereen (per gezin) op door langs te rijden. Ieder deelnemend gezin sloot achteraan in de optocht aan en na een rondje ‘ophalen’ waren de deelnemers compleet. Vervolgens werd een extra rondje gereden en stapte iedereen bij de eigen woning weer uit de optocht. Buurtbewoners die niet aan de tocht deelnamen, stonden zoveel mogelijk langs de kant van de weg en maakten ook lawaai. Een ‘smulwagen’ reed achteraan de optocht en gaf iedereen een zakje oranje lekkernijen.
“Ondanks de huidige omstandigheden was het een geslaagde en oranje start van Koningsdag”, aldus Marja Spaans-den Heijer namens Oranjevereniging Prinses Margriet-’t Beijersche. (Meer foto's: www.hetkontakt.nl)


Geslaagde Koningsspelen


FOTO DE RANK



schoonhoven • De klassen van basisschool De Rank kleurden vrijdag rood, wit, blauw en oranje. Ondanks de afgelaste Koningsspelen in Schoonhoven maakten ze er toch een feestje van. Spelletjes op het plein en in de gymzaal maakten het tot een sportieve en geslaagde dag. Groep 7 en 8 boften helemaal: zij mochten beachvolleyballen bij DOS Volleybal.