• De huldiging van de Krimpenerwaardse Cyber Agents.
• De huldiging van de Krimpenerwaardse Cyber Agents. Foto: Gemeente K'waard

Junior Cyber Agents gehuldigd

regio • Zes kinderen uit de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel zijn donderdag gehuldigd als Junior Cyber Agent.

Het betrof de spelers Gamer_Kino, Gamer_Oerwoud en Agent Kreipos uit Krimpenerwaard en SchilieBilly, Wolviusje123, GGIsOnFire uit Krimpen aan den IJssel.

In Krimpen aan den IJssel gingen burgemeester Martijn Vroom en de wijkagenten langs bij de jonge Cyber Agents om hen in het zonnetje te zetten. De winnaars ontvingen een certificaat en een prijzenpakketje. Ook in de Krimpenerwaard kregen de winnaars een prijzenpakketje en een certificaat van de wijkagent. Twee van de winnaars werden op school in Stolwijk gehuldigd. Later in de middag kwamen de drie kinderen met hun ouders naar het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Daar werd één van de Cyber Agents nog gehuldigd en mochten ze alle drie in de politieauto van de wijkagent zitten.

De afgelopen weken werden de kinderen via de game HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren ze niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. De politie en burgemeesters van beide gemeenten zijn dan ook erg blij met deze Cyber Agents.

Burgemeester Cazemier: "Ook in de Krimpenerwaard liggen internetcriminelen op de loer. Door het enthousiasme waarmee de kinderen vertellen wat ze hebben geleerd van HackShield, maken zij ook de mensen om hen heen bewust van de gevaren van cybercriminaliteit. Zo werken we samen aan de veiligheid van alle inwoners!"