Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 vacatures bij cira 50 verschillende organisaties, vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

Stichting Pulse zoekt een vrijwilliger voor De Blikvanger in Lopik.

De Blikvanger is een lotgenotengroep voor zelfstandig wonende en zelfredzame mensen met een visuele beperking (blinden en slechtzienden) in de gemeente Lopik. Deze gezellige en actieve groep staat elkaar bij met advies en herkenning en onderneemt met elkaar diverse activiteiten op het gebied van sport, spel, lezingen, workshops en excursies. Voor deze groep is Pulse op zoek naar meerdere 'enthousiaste en initiatiefvolle' vrijwillige activiteitenbegeleiders.

Landschap Erfgoed Utrecht zoekt een ‘Meet je landschap-vrijwilliger’. Gezocht worden vrijwilligers in het westen van de provincie Utrecht, om aan de slag te gaan in de Lopikerwaard (IJsselstein, Lopik, Montfoort, Oudewater) en Vijfheerenlanden. Vrijwilligers van de groep Meet je Landschap brengen kleine landschapselementen in kaart, zoals knotbomen, houtwallen en houtsingels. Door te weten wat er in het landschap aanwezig is, kan het beter onderhouden worden.

Boerderij De Achterhof zoekt een vrijwillige activiteitenbegeleider. De activiteitenbegeleider ondersteunt en stimuleert deelnemers bij het uitvoeren van hun dagactiviteiten. Denk hierbij aan meehelpen in de tuin, creatieve activiteiten, tekenen, schilderen, wandelen, spelletjes spelen etcetera. Gezelligheid is hierbij belangrijk, net als het bieden van een luisterend oor.

is bereikbaar via: www.vwijl.nl