YFC gaat voor mobiel jongerenhonk


FOTO YFC

krimpenerwaard • Jongeren hebben behoefte aan een eigen plek. Een plek waar ze worden gezien, gehoord en waar ze zichzelf kunnen zijn. De Krimpenerwaard kent sinds kort een lokale afdeling van ‘Youth for Christ’. Doel: zo snel mogelijk de droom waarmaken om er te zijn voor de jongeren.

“Het is een droom die ik al een jaar of tien heb”, vertelt initiatiefneemster Priscilla van Os. “Ik ben al veel met jongeren bezig en wil ze een eigen plek aanbieden. Je moet ons aanvullend zien op het al bestaande jongerenwerk.”

Enkele maanden geleden is een start gemaakt om de plannen te realiseren. Een Facebookpagina is aangemaakt, vrijwilligers gezocht en een crowdfundactie gestart. Een enquête onder jongeren heeft inzichten gebracht in de behoeften. Daarbij bracht een inspiratieavond veel ideeën naar voren.

Uit een enquête bleek dat jongeren een eigen plek zoeken. Een plaats waar ze zichzelf kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten. Eenzaamheid, gebrek aan passende activiteiten en psychische problemen voeren de top drie aan. Afgelopen jaar is door corona de behoefte aan samenzijn sterker geworden.

Youth for Christ gaat nu voor een ‘MOP’ komen, een Mobiele OntmoetingsPlek. Daarvoor is een bus (foto) alvast aangekocht door garage Both in Bergambacht. Als de coronaregels het toelaten kunnen de vrijwilligers daarmee de jongeren overal opzoeken. Met genoeg zitplaatsen kunnen ze met elkaar kletsen, chillen, wat drinken en verhalen met elkaar delen. Daarnaast komen er vaste locaties om elkaar te ontmoeten. De eerste locatie is er al in Stolwijk.

Crowdfunding
Om de plannen te realiseren is een crowdfundactie gestart. Eerste doel is om de bus in eigen beheer aan te schaffen. Daarnaast worden sponsors gezocht en is financiële ondersteuning gevraagd aan de kerken. Priscilla gaat ervan uit dat ze na de zomervakantie daadwerkelijk van start gaan. Zelf gaat ze zich voor een aantal dagen per week inzetten. Dat haar droom realiteit mag worden.

Dirk Molenaar


Kleding voor 'Kom over en Help'

krimpenerwaard • Stichting Kom Over en Help zamelt kleding in voor ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa. Dankzij de inkomsten kunnen bijvoorbeeld kinderen naar school of naar een dagopvangcentrum. Zij worden daar ook van een warme maaltijd voorzien, die ze vaak thuis niet krijgen. Kleding en schoenen kunnen, liefst in stevige zakken, naar de volgende inzamelpunten worden gebracht: Kattendijk 85, Gouderak en Koolwijkseweg 17, Stolwijk. Meer informatie:
www.komoverenhelp.nl/kleding