Verkeershinder: kruising zelf op de schop

krimpen aan den ijssel • Fase 6 van project de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel is zaterdag van start gedaan. Tot eind 2022 gaat de kruising zelf helemaal op de schop.

De fundering wordt vervangen door een moderne, die voldoet aan de huidige eisen. Automobilisten krijgen flink last van deze werkzaamheden. Op de nu al drukke route waarop de kruising ligt, is het straks nog drukker.

“We kunnen de kruising alleen vervangen als er wegen dicht gaan”, laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten. “Voor automobilisten hebben deze werkzaamheden de meeste impact. Zo is het niet mogelijk om over te steken van de Nieuwe Tiendweg naar de Industrieweg en andersom. En er zijn nog meer rijstroken afgesloten. Op de website www.degrotekruising.nl staat precies welke wegen dicht zijn en wat de omleidingsroutes zijn.”

Het openbaar vervoer heeft sinds zaterdag een aangepaste dienstregeling. Dit vanwege de werkzaamheden van fase 6, maar ook omdat het busstation sinds 17 april buiten gebruik is. Op verzoek van de RET rijdt alleen bus 97 naar Capelsebrug. Bus 98 blijft in Krimpen. Voor fietsers en voetgangers geldt een minimale omleidingsroute. Er zijn afspraken gemaakt met de hulpdiensten, zodat deze te allen tijde een calamiteit kunnen bereiken.

De werkzaamheden in fase 6 vinden in drie delen plaats. Eerst staat het vernieuwen van de noordzijde van de Grote Kruising op de planning. Dit is de kant van de Nieuwe Tiendweg. Deze werkzaamheden vinden plaats tot en met november. Vanaf december 2021 tot en met juni 2022 volgt de zuidzijde van de kruising. Dit is de kant van de Industrieweg. Tot slot zijn er tussen juli 2022 en december 2022 werkzaamheden tussen de Algerabrug en de Wethouder Hoogendijktunnel. Daar komt een busperron, waar de bussen stoppen nadat ze de Algerabrug zijn gepasseerd.

De voorgaande fases van het project bestonden uit voorbereidende werkzaamheden. Door dit werk eerst uit te voeren, is het mogelijk om de kruising zelf te vervangen. Het in 2019 gestarte project is erop gericht om de doorstroming van het verkeer op de Algeracorridor te verbeteren.