• Wayne Tessels met zijn trainingsmotor.
• Wayne Tessels met zijn trainingsmotor.

Tessels moet programma aanpassen

lopik • Wayne Tessels moet zijn raceplanning aanpassen, nadat bekend werd dat de 24-uur van Le Mans niet doorgaat op 17 en 18 april vanwege de huidige coronasituatie in Frankrijk.

Er wordt door de World Endurance organisatie gezocht naar een andere datum, maar het is al wel duidelijk dat de 8 uur van Oschersleben op 23 mei nu als eerste race op de WK-kalender staat.


Klaar

Wayne Tessels: “Balen natuurlijk. We waren er klaar voor, maar het is helaas niet anders. Dit zorgde er wel voor dat we onze planning en ook die van het team volledig moeten aanpassen. We zijn momenteel druk bezig om in de komende weken nog wat extra trainingsdagen in te plannen. We willen perfect voorbereid aan de race in Oschersleben beginnen.”


De afgelasting, overigens logisch gezien de precaire coronasituatie in Frankrijk, was een flinke domper voor het RAC41 ChromeBurner team. Het Franse Honda-team had een goede voorbereidingsperiode achter de rug en was met de rijders Wayne Tessels, Grégory Fastré en Chris Leesch klaar voor deze beroemde langeafstandswedstrijd.


Koud

Tessels zou afgelopen donderdag met zijn eigen Honda CBR1000RR Fireblade testen op het TT Circuit Assen, maar besloot deze trainingdag vanwege de extreem koude baantemperaturen te cancelen. In de komende maand rijdt de motorcoureur uit Lopik nog wel diverse trainingsdagen met zijn eigen Honda om zo goed in het ritme te blijven.