• De Lekdijk.
• De Lekdijk. Foto: Stichtse Rijnlanden

Online-bijeenkomst dijkversterking

regio • Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden houdt op woensdag 21 april een online bewonersavond over de versterking van de Lekdijk tussen Jaarsveld en Vreeswijk. Het waterschap roept bewoners en overige belangstellenden op om tijdens de bewonersavond in gesprek te gaan over de Nota van Uitgangspunten.

Afgelopen najaar heeft het projectteam van de dijkversterking digitale bewonersavonden georganiseerd om kennis te maken met bewoners. Tijdens die bijeenkomsten is volgens een woordvoerder waardevolle informatie opgehaald over kansen, wensen en aandachtspunten voor het gebied: “Het waterschap hoort graag wat bewoners en andere belangstellenden vinden van de Nota van Uitgangspunten. Mist men nog zaken in de nota? Waar moet het projectteam goed op letten? En zijn er aanvullende suggesties of vragen? Tijdens twee digitale sessies presenteert het projectteam de hoofdpunten uit de nota en is er volop ruimte voor vragen. Ook is er aandacht voor het verdere proces en de planning van het project.”

Er zijn twee sessies: woensdag 21 april, 19.00-20.00 uur en 20.30-21.30 uur. De deelnamelinks voor de online-bewonersavonden en de link naar de Nota van Uitgangspunten staan op de website van het waterschap: www.hdsr.nl (buurt/sterke-lekdijk/jaarsveld-vreeswijk.)

De dijkversterking tussen Jaarsveld en Vreeswijk maakt onderdeel uit van het project Sterke Lekdijk, een dijkversterkingsopgave van 55 kilometer tussen Amerongen en Schoonhoven. Landelijk wordt meer dan 1.300 kilometer aan dijk versterkt om ons land klaar te maken voor de toekomst.