Weggeefwinkel

lopik • Na maanden van sluiting opende de ViaVia Weggeefwinkel Lopik donderdag weer haar deuren aan de Rolafweg Noord 7. De winkel is open op donderdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Wie kleding, schoenen of bijouterieën nodig heeft, en slechts over een beperkt budget beschikt, kan mailen naar janneke1959@live.nl voor een afspraak. Voor meer informatie is de Weggeefwinkel ook te vinden op Facebook en Instagram.


Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

Mariënstein zoekt vrijwilligers voor de huiskamer van de dagbesteding. Vrijwilligers brengen gezelligheid aan de bewoners, helpen bij de maaltijdverzorging en doen spelactiviteiten met hen. Zij zijn bij voorkeur één of meerdere dagdelen per week beschikbaar, hebben affiniteit met mensen met geheugenproblemen en zijn in staat zijn om een rolstoel te duwen.
Stichting Pulse zoekt een beweegtrainer voor Zomo wonen en dagbesteding. Het gaat om beweeglessen voor mensen met een verstandelijke beperking. De lessen vinden op woensdagavond plaats van 19.00-20.00 uur. Reiskosten worden vergoed.

Handje Helpen Lopikerwaard zoekt een belmaatje voor iemand die eenzaam is. Diverse ouderen, maar ook veel jongeren in Nederland voelen zich eenzaam. Vaak is er behoefte om met iemand te praten. Een belmaatje biedt een luisterend oor, dan wel een gezellig praatje, samen even lachen of juist meedenken bij lastige vraagstukken. Vrijwilligers bellen wekelijks met hun vaste hulpvrager en krijgen een training. Meer info: www.vwijl.nl


Klankbord Benschop

benschop • Klankbord Benschop houdt woensdag 21 april een vergadering. De bijeenkomst vindt plaats via Teams en bevat een digitaal inloopkwartier, waarbij belangstellenden vragen kunnen stellen. Hiervoor kan men zich aanmelden via: klankbord_benschop@hotmail.com.