Boekpresentatie Alje Bosma: De Waslijn

schoonhoven • Alje Bosma houdt zaterdag 10 april de boekpresentatie van zijn project De Waslijn.

Vanaf 10.00 uur is hij aanwezig en komen enkele kopers hun boek (op afspraak) ophalen in De Oude Apotheek. In de voorverkoop zijn al ruim 125 exemplaren verkocht en hebben veel mensen een bijdrage overgemaakt voor de realisatie van de bijbehorende theaterproductie.

Mozaïek
‘Waslijn’ is een boek, een verhalenmozaïek in drie delen: Zoon, Vader en Helende Geest. Het beschrijft het proces van een man die diep gegaan is en met een 'wasmand vol verhalen' is teruggekeerd met een geschenk voor zijn omgeving.

Waslijn is ook de titel van een theaterproductie met als ondertitel: ‘Verlies is de draad die door ieders leven gaat. Vreugde is de kern’.

Depressie
De auteur: “Waslijn richt zich op mensen die vanwege een depressie gekoppeld aan psychoses de ‘donkere nacht van de ziel’ hebben ervaren en op de weg terug zijn. En natuurlijk hun mantelzorgers en zorgprofessionals. Waslijn wil een aanvulling zijn op vaak overbelaste zorgsystemen en opleidingen in het sociaal domein. Als het mogelijk is dat een mens als ik gereset kan worden, dan is dat toch ook mogelijk voor de zorg zelf?”

Zijn missie: “Samen met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen een integraal leertraject opzetten met als doel: humanisering van de zorg en het optimaliseren van re-integratiemogelijkheden.”

Meer informatie: www.de-waslijn.nl


Programma RTV K’waard

regio • Deze week op TV bij RTV Krimpenerwaard:

• Dinsdag 6 april vanaf 20.00 uur is er een live-uitzending op zowel radio als TV van de commissievergadering van de gemeente Krimpenerwaard. Kijk voor de agenda op www.krimpenerwaard.nl/bestuur

• ‘De Waard aan Tafel’, een wekelijks actualiteitenprogramma vanuit de studio in Bergambacht met deze week de volgende onderwerpen: huizen isoleren met lisdodde; het Brugproject; het opsporen van hennepkwekerijen en biologisch boeren in de Krimpenerwaard.

De uitzendtijden zijn van donderdag 8 t/m maandag 12 april, steeds vanaf 9.00, 12.00, 15.00, 18.00, 21.00 en 24.00 uur.

Iedere woensdag zendt RTV Krimpenerwaard de Oranje top-30 uit. Dit zijn muziekclips van de Nederlandstalige top-30. De uitzendtijden zijn vanaf 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00 en 22.00 uur.

De uitzendingen zijn ook te volgen via: www.rtvkrimpenerwaard.nl


Voetveer vaart weer

ammerstol • Het voetveer Ammerstol-Groot-Ammers heeft op Tweede Paasdag de dienstregeling hervat. Tot eind september vaart het voet-/fietsveer iedere zon- en feestdag, tussen 11.00 en 17.00 uur. Daarbij worden uiteraard de coronamaatregelen in acht genomen. Vanaf het voetveer zijn mooie wandelingen te maken aan beide zijden van de Lek.