Vrijwilligerscentrale

lopik • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 vacatures bij circa 50 verschillende organisaties, vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vrijwilligerstaken:

Stichting Rijpickerwaard zoekt een bestuurslid. Stichting Rijpickerwaard vangt gevonden en gewonde honden en katten op. Het bestuur is verantwoordelijk voor de organisatie van de stichting. Bestuursleden komen minimaal vier keer per jaar bij elkaar voor voortgangsoverleg en het nemen van beslissingen over de organisatie.

Daarnaast is elk bestuurslid vrij om aan de aan hem/haar toevertrouwde activiteiten zelf in te delen. Wat betreft tijdsinvestering komt het neer op twee tot vier dagen per maand.

Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard zoekt een weidevogelbeschermer. In de Lopikerwaard wordt sinds 2019 met drones gezocht naar nesten van weidevogels, zodat deze gedurende het seizoen kunnen worden beschermd. Men is op zoek naar uitbreiding van het team dronepiloten en weidevogelbeschermers.

Stichting Pulse zoekt wandelmaatjes. Het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp van stichting Pulse krijgt veel aanvragen van ouderen die graag willen wandelen. Ze zouden graag lekker naar buiten willen, maar zijn minder goed in staat om dat alleen te doen. En samen wandelen is nu eenmaal gezelliger. Pulse zoekt vrijwilligers die een uurtje tijd over hebben om dit samen met een oudere te doen.

Meer informatie: www.vwijl.nl