'De Overkant' weer in de vaart

lopik • Het nieuwe vaarseizoen van fiets- en voetveer De Overkant, tussen Ameide en Lopik, begint op 2 april (Goede Vrijdag).

In de maand april wordt er voornamelijk alleen nog in de weekenden gevaren. Maandag 5 april, Tweede Paasdag, is het veer eveneens in de vaart. Vanaf zaterdag 24 april wordt er dan weer dagelijks gevaren. De vaartijden zijn, in verband met Covid-19, vooralsnog tussen 10.00 en 18.00 uur. Het vaarseizoen eindigt per 1 oktober. Bij de beide aanlegsteigers zijn speciale borden met informatie geplaatst. Het betalen kan zowel draadloos als contant.
'Het moge duidelijk zijn, dat varen in coronatijd slechts verantwoord en uitvoerbaar is wanneer het publiek bereid is volledig mee te werken, door zich aan de gestelde regels te houden en de aanwijzingen van de schippers op te volgen', meldt het bestuur van de veerdienst. 'Mocht dit onverhoopt niet het geval blijken, dan kunnen we besluiten om het veer weer uit de vaart te nemen'.

Voor actuele informatie en mogelijke aanpassingen van vaartijden in het verloop van het vaarseizoen, wordt verwezen naar de website www.voetveer-ameide-lopik.nl.


Themabijeenkomst over aanstaand ouderschap

regio • Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Krimpenerwaard organiseert woensdag 7 april de themabijeenkomst Ouderschap en Hechting met je baby. Deze is bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op het ouderschap.

Wat betekent het om vader/moeder te worden? Hoe komt je nieuwe leven eruit te zien met een baby? Wat betekent het voor je relatie? Wat zijn de verwachtingen over het ouderschap? Hoe kunnen de aanstaande ouders de baby vóór en na de geboorte beter leren kennen, en daarmee hechten? Allemaal onderwerpen waar de deelnemers met elkaar over in gesprek gaan.
De informatiebijeenkomst vindt online plaats via Zoom op woensdag 7 april van 19.30 tot 21.30 uur. Het volgen van de bijeenkomst is gratis. Aanmelden kan via: www.cjgcursus.nl