• De buurtbussen 504 en 505 rijden weer.
• De buurtbussen 504 en 505 rijden weer.

Buurtbussen 504 & 505 weer weg op

regio • De buurtbuslijnen 504 en 505 rijden sinds maandag weer volgens de reguliere dienstregeling.

De lijnen doen onder andere de volgende plaatsen aan: Oudewater, Polsboek, Schoonhoven, Cabauw, Lopik, Lopikerkapel, IJsselstein, Benschop en Montfoort. In verband met de coronamaatregelen moest de dienstregeling noodgedwongen per 16 maart 2020 worden gestaakt. Vanaf 31 augustus werden als alternatief op een deel van de route tijdelijk grote bussen ingezet.

Op advies van onder andere het onderzoeksinstituut TNO zijn inmiddels ook de kleinere (buurt)bussen aangepast met 'kuchschermen' voor de chauffeur, extra ventilatie en actieve luchtfiltering, zodat deze nu vergelijkbaar zijn met de grote bussen. De stoel achter de chauffeur is niet in gebruik en er staat desinfecterende handgel klaar bij binnenkomst. Vervoerder Syntus Utrecht en buurtbusvereniging W-IJ 504/505 hebben er vertrouwen in dat deze aanpassingen het mogelijk maken om in coronatijd weer verantwoord de weg op te kunnen met de buurtbussen: ‘De aanpassingen, in combinatie met de extra schoonmaakmomenten, verkleinen de kans op besmetting. Daarnaast gelden voor de passagiers de mondkapjesplicht en de overige gebruikelijke coronarichtlijnen'. Reizigers kunnen hun reis plannen via syntusutrecht.nl en 9292ov.nl.

Om de passagiers tijdens de spitstijden tussen Oudewater en Woerden beter van dienst te zijn, werd de dienstregeling en route van lijn 123 vorig jaar zomer aangepast. Buurtbuslijn 505 rijdt tijdens de spits niet meer op dit traject en stopt/start in Oudewater op de halte Tappersheul/Essenweg in plaats van Woerden, halte Station Zuidzijde.