Uitstraling Lopik beter dan verwacht

lopik • Lopik, dat financieel in zwaar weer zit, wil de inrichtings- en onderhoudskwaliteit in de gemeente minstens op peil houden met de bestaande middelen. Een actualisatie van de meerjarenonderhoudsplannen is gewenst.

De gemeente Lopik is verantwoordelijk voor het inrichten, beheren en onderhouden van de openbare ruimte binnen de gemeentegrenzen. Door de grote oppervlakte heeft de gemeente een zeer gevarieerde openbare ruimte, variërend van de uitgestrekte linten in het buitengebied en kruip-door-sluip-door-wegen in de negen kernen tot de ruime opzet van bedrijventerrein De Copen.

Een kwalitatief goede openbare ruimte draagt bij aan het welzijn en de veiligheid van de inwoners, stelt B&W: 'Daarnaast heeft de openbare ruimte een belangrijke rol vanuit sociaal, recreatief en economisch oogpunt. In dat kader moeten de huidige meerjarenonderhoudsplannen (MJOP's) worden geactualiseerd'.

“Uit onderzoek blijkt dat de totale uitstraling van Lopik beter is dan verwacht,” licht wethouder Gerrit Spelt toe. “De riolering lijkt in orde, maar de kwaliteit van de fundatie van de wegen kan tegenvallen. We moeten dus afgewogen keuzes maken ten aanzien van het beheer en onderhoud van de openbare ruimte. Dit doen we met de beschikbare financiële middelen.”

Wim Kroone