Carla van Boheemen: kilometervreter

krimpenerwaard • Het mooie van fietsen is dat zelfs coronamaatregelen fietsers er niet van hoeven te weerhouden om kilometers te maken. Tourclub De Waardrenner reed dan ook -in groepjes van twee personen-, ‘gewoon’ door het voorbije jaar.

De feestelijke huldiging van de grootste kilometervreters vond in een soberder setting plaats dan gebruikelijk. Geen feestelijk samenzijn in de club, maar een online party met Carla van Boheemen en Herman Dam als stralende middelpunten. Carla van Boheemen slaagde er in 2020 in om liefst 16.233 kilometer te rijden op haar ‘stalen ros’. Haar clubgenoot Herman Dam kwam tot 12.044 fietskilometers. Hij won daarmee het klassement bij de mannen.

Ondertussen blijft De Waardrenner zijn clubritten maken. “Niet meer met een heel peloton, maar in groepjes van twee”, vertelt Adri Boele. “Veel mensen maken daar gebruik van en dat is uiteraard fijn. Alleen onderweg een kopje koffie drinken valt niet altijd mee. Gelukkig zijn er langs de route wel wat koffie-to-go punten waar we wat af kunnen afhalen. We wachten nu met z’n allen op nieuwe versoepelingen binnen het coronabeleid van de regering, zodat we straks weer in een wat groter verband kunnen fietsen. Dat zou nog leuker zijn.”


'Deze motor geeft ons extra mogelijkheden'

lopik • Wayne Tessels is bij met zijn nieuwe trainingsmotor: een Honda CBR1000 RR Fireblade. Hiermee kan de coureur uit Lopik extra trainingsmeters maken naast zijn activiteiten bij het RAC41 ChromeBurner team in het WK Endurance.

Wayne Tessels had al langer de wens om een eigen trainingsmotor aan te schaffen. De 26-jarige coureur racet met RAC41 ChromeBurner in het World Endurance kampioenschap. Aangezien het team afkomstig is uit Frankrijk en er een beperkt aantal wedstrijden zijn, zocht Tessels naar een mogelijkheid om meer trainingsmeters te maken. Dankzij de hulp van zijn trouwe sponsors was het mogelijk om een nieuwe Honda Fireblade aan te schaffen bij partner Arie Molenaar Motors.

Wayne Tessels: "Ik ben er ontzettend trots op, dat het dankzij de hulp van de sponsors, inclusief Arie Molenaar Motors, gelukt is om deze nieuwe Honda Fireblade aan te schaffen. Het is dezelfde motor waar ik ook in het WK Endurance mee rijd, dus dat is perfect. Deze motor geeft ons veel extra mogelijkheden, zodat ik nog sterker en met meer ervaring voor de dag kan komen in het WK.”

Eerste keer
Op korte termijn wordt de nieuwe motor in de juiste kleuren gespoten met daarop ook de sponsoruitingen. De insteek is om met deze motor extra trainingsmeters te maken en wedstrijden te rijden in Nederland. Van 19 t/m 21 maart komt Tessels voor de eerste keer met deze motor in actie tijdens een KNMV-test in Alcarras. De test van RAC41 ChromeBurmer die eind februari gepland stond op hetzelfde Spaanse circuit is door de huidige reisbeperkingen gecanceld. Daarvoor in de plaats test Tessels met het WK Endurance team op 8 en 9 maart op het circuit van Le Mans. Wayne: "Deze training past goed in de voorbereiding op de 24 uur van Le Mans, die op 17 en 18 april op de kalender staat."