Buurtbus rijdt weer, chauffeurs gevraagd

berkenwoude • Ook de buurtbus tussen Berkenwoude, Stolwijk en Lekkerkerk heeft door de coronamaatregelen enkele maanden stilgestaan. “Maar gelukkig rijden we weer”, zegt voorzitter Bea Versluis namens het bestuur van Buurtbus Berkenwoude.

Nader verklarend: “Het mag weer, omdat ook de buurtbus is aangepast aan de corona-eisen die voor het openbaar vervoer gelden. Zo zijn er bijvoorbeeld spatschermen geplaatst, zodat de chauffeurs niet in direct contact staan met de passagiers. Wel is het nog verplicht om in de bus een mondkapje te dragen. Passagiers kunnen dus weer veilig instappen in de bus, die al 42 jaar rondrijdt in de Krimpenerwaard.”

Chauffeurs
Versluis wil daarbij gelijk een oproep doen om het aantal chauffeurs aan te vullen: “Het afgelopen jaar zijn enkele chauffeurs gestopt, onder andere omdat ze pensioengerechtigd -76 jaar- waren.”

Wie het leuk vindt om als vrijwilliger twee uur per week, of per veertien dagen, op de buurtbus in de Krimpenerwaard rond te rijden, kan zich aanmelden.

Versluis: “Een gewoon rijbewijs is voldoende om de bus te mogen besturen. De bus rijdt tussen Berkenwoude, Stolwijk en Lekkerkerk. Per dag zijn er drie ritten, van 7.30 tot 9.30 uur, tussen de middag een rit en van 15.30 tot 17.30 uur.”

Voor meer informatie: voorzitter Bea Versluis, 0182-367578.