• Marco Goudswaard, één van de mensen achter Krimpenerwaard Koopt Lokaal.
• Marco Goudswaard, één van de mensen achter Krimpenerwaard Koopt Lokaal. Foto: Jan Timmer

Nieuw platform: Krimpenerwaardkooptlokaal.nl

krimpenerwaard • Met de website en Facebookpagina 'krimpenerwaardkooptlokaal.nl' krijgen ondernemers uit de gemeente Krimpenerwaard de mogelijkheid om hun producten en diensten online aan te bieden én te laten bezorgen. Onlangs ging de website online. De belangstelling is groot.

“De lockdowns en de sluiting van niet-essentiële winkels sinds half december raken de lokale ondernemers flink”, weet Marco Goudswaard, één van de mensen achter Krimpenerwaard Koopt Lokaal. “Een aantal van hen toont zich strijdvaardig en inventief, maar daarmee zijn de zorgen niet afgenomen. Het is belangrijk dat het winkelbestand in onze dorpen intact blijft. En dat zeg ik niet alleen omdat we de winkeliers het beste gunnen, maar zeker ook omdat er in onze kernen veel mee samenhangt.” Lokale bedrijven dragen volgens Goudswaard bij aan het voorzieningenniveau en de levendigheid: “Daarnaast zijn ze onmisbaar voor het verenigingsleven. Ik ben zelf voorzitter van voetbalvereniging Dilettant en weet in dat opzicht waarover ik praat. Vrijwel alle sponsors van onze club zijn lokaal of regionaal opererende ondernemers.”

Krimpenerwaardkooptlokaal.nl biedt daartoe een overzichtelijk platform, licht Goudswaard toe: “Alle kernen van de gemeente Krimpenerwaard zijn met een button vertegenwoordigd. Klik je daarop dan krijg je, onderverdeeld in branches, alle ondernemers te zien die aan huis bezorgen in de regio, met hun contactgegevens, een beschrijving van hun zaak en eventuele speciale aanbiedingen. Een aantal van hen heeft hun eigen bezorgservice, anderen maken gebruik van onze ‘bezorgbuddy’. In geval van aankopen vanaf 100 euro komt deze de artikelen kosteloos thuisbrengen binnen de gemeente Krimpenerwaard. Voor een bestelling tot 50 euro betaal je als klant een klein bedrag aan bezorgkosten. In vrijwel alle gevallen heb je het product dezelfde dag nog in huis, of uiterlijk één dag nadat je je bestelling hebt opgegeven.” Nieuwerkerker Ron Baas is de bedenker van het ‘koop lokaal-principe'. "Hij vroeg me wat ik ervan vond”, meldt Goudswaard. "Ik zei hem meteen: dit moeten we ook uitrollen in de Krimpenerwaard. En dat doe ik nu. Ondernemers en gemeente reageren enthousiast. En wat helemaal geweldig is: de supermarkten van Albert Heijn Wiersma in Krimpen aan de Lek, Plus Van der Vlist in Bergambacht, COOP De Jong in Stolwijk. Albert Heijn Slingerland in Lekkerkerk en Plus Rechtuyt in Schoonhoven nemen de deelnamekosten aan 'krimpenerwaardkooptokaal.nl' van de niet-essentiële winkels in hun dorp of stad voor hun rekening!"

Krimpenerwaardkooptlokaal.nl blijft overigens ook na de coronatijd bestaan. "Om de simpele reden dat het een prima platform is”, stelt Marco Goudswaard. "Je mag het zien als ons lokale tegenwicht aan de grote, landelijk opererende giganten op het gebied van online-shopping. We gaan er vanuit dat Krimpenerwaardlooptlokaal.nl een blijvertje wordt.”