Wayne Tessels werkt toe naar seizoensstart

lopik • Ook komend seizoen is motorcoureur Wayne Tessels één van de drie vaste rijders van het RAC41 ChromeBurner team in het World Endurance kampioenschap. Het seizoen gaat in het weekend van 17 en 18 april van start met de 24-uur van Le Mans, die achter gesloten deuren verreden wordt. In de komende periode zal Tessels met het team zich gaan voorbereiden op deze prestigieuze langeafstandswedstrijd.

Wayne Tessels: "2020 was vanwege het coronavirus erg rommelig. Gelukkig kunnen we nu uitkijken naar een nieuw seizoen met een frisse kalender. Tijdens de eerste race met de nieuwe Honda Fireblade was het gevoel goed en ik verwacht dan ook dat we er klaar voor zijn om in de top van het Superstock-kampioenschap mee te strijden."

De komende twee maanden gebruiken de teamleden om zich volledig voor te bereiden op de 24-uur van Le Mans. "Natuurlijk is het jammer dat dit prachtige evenement zonder publiek verreden wordt, maar gelukkig is het wel op tv te zien", meldt de Lopiker. "Verder zijn we van plan om een eigen Superbike-motor aan te schaffen, zodat we nog meer kunnen testen. Ik kan dan ook niet wachten om aan de eerste test op Alcarras te beginnen.”

Kalender
De WK Endurance kalender 2021 van de Superstock-categorie bestaat uit vier grote evenementen: de 24-uur van Le Mans, de 8-uur van Oschersleben, de Bol d’Or, een 24-uurs race op Paul Ricard en de 12-uur van Estoril. 'Le Mans' wordt in ieder geval zonder publiek verreden, voor de overige races is dat nog niet duidelijk.

Het RAC41 ChromeBurner-team bestaat dit jaar naast Wayne Tessels uit de Belg Grégory Fastré en Chris Leesch, een ervaren endurance-rijder uit Luxemburg. Alle wedstrijden zijn ook dit jaar weer live te zien op Eurosport en de Eurosport Player.

Ter voorbereiding op het seizoen gaat Tessels met het RAC41 ChromeBurner team eind februari testen op het circuit van Alcarras. Half maart gaat de coureur uit Lopik opnieuw naar hetzelfde Spaanse circuit tijdens een training georganiseerd door de KNMV.