• Frans Braal (l) met de nieuwe trainer René Noort.
• Frans Braal (l) met de nieuwe trainer René Noort.

Noort nieuwe trainer VV Lekkerkerk

lekkerkerk • VV Lekkerkerk heeft, na de plotselinge breuk met Edward Knook, René Noort aangetrokken als nieuwe hoofdtrainer.

Noort heeft voor een seizoen getekend bij de derdeklasser, met een optie voor nog een jaar. De Alblasserdammer is nu nog tweede elftal-trainer bij zaterdagtweedeklasser Drechtstreek. Eerder werkte hij als hoofdtrainer bij o.a. Hermes DVS en FIOS. Hij begon zijn trainerscarrière bij VVGZ, de club waar hij ook als speler voor uitkwam. Noort voetbalde verder bij vv Alblasserdam en ASWH.

“Toen ik hoorde dat er bij vv Lekkerkerk een vacature was ontstaan, heb ik meteen contact opgenomen”, vertelt René Noort. “Dat leidde tot goede en enthousiaste gesprekken. Het bracht mij tot de conclusie dat Lekkerkerk een vereniging is waar ik prima bij pas: een warme dorpsclub met fijne mensen én een selectie die vooruit wil. Ik verheug me er op om komende zomer aan de slag te gaan.”

Namens vv Lekkerkerk spreekt ook Frans Braal zijn enthousiasme uit: “Wat ons met name bevalt aan René is zijn presentatie. Daar spreekt ambitie, betrokkenheid en betrouwbaarheid uit."


"Ik hecht als trainer aan duidelijkheid en een goede sfeer”, geeft René Noort aan. "De spelers hoeven geen ellenlange lijsten met regels van me te verwachten. Ik hecht aan samenwerking en elke speler is voor mij belangrijk, dat geldt zeker óók voor het tweede elftal. Ik zal rustig observeren en kiezen voor het spelsysteem dat de ploeg het beste laat renderen en spelplezier geeft. En uiteraard wil ik net als elke trainer zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat spreekt voor zich.”