Veel rook bij brand in woning

haastrecht • In een woning aan de Provincialeweg Oost-N228 in Haastrecht werd zaterdagavond rond 21.00 uur brand ontdekt en gemeld.
De brandweer kreeg het vuur snel onder controle; er was wel veel rookoverlast. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een wasdroger, die in de schuur aangrenzend aan de woning stond.


Virtuele Scholenmarkt KC

krimpen a/d ijssel • Kinderen uit groep acht die een goed beeld willen krijgen van het Krimpenerwaard College (KC) in Krimpen aan den IJssel kunnen op donderdag 28 januari de digitale scholenmarkt bezoeken.

Als avatar, een kleine afbeelding die eruit ziet als de gebruiker, wandelen de kinderen op virtuele wijze door het gebouw. In diverse ruimtes kunnen zij foto’s en filmpjes zien. Aan het einde van de wandeling staan medewerkers van de school klaar voor het beantwoorden van vragen.
Rector Ad Keller beschrijft het virtuele bezoek aan de school als behoorlijk levensecht. “Je hoort geroezemoes, moet soms in een rij staan en wachten als bijvoorbeeld een docent iets wil vragen. Dus exact hetzelfde als tijdens een ‘normaal’ open huis.”

Het idee om een virtuele rondleiding te verzorgen ontstond in augustus/september toen Keller met een aantal van zijn collega’s uit de regio aan tafel zat. “Omdat het vanwege de coronamaatregelen niet zeker was dat we een open huis konden houden, bedachten we dit alternatief.” Het bedrijf GoMeet wilde de digitale scholenmarkt wel organiseren. Omdat er maar een paar scholen aan het project meededen, zou het echter te kostbaar worden. “We zijn toen andere scholen gaan benaderen om te kijken of zij ook geïnteresseerd zouden zijn. Dat bleek het geval. Inmiddels doen tachtig scholen uit Rotterdam en omgeving mee aan de digitale scholenmarkt.”

Burgemeester Martijn Vroom zal op 28 januari om 13.00 uur vanachter zijn laptop de openingshandeling verrichten. Leerlingen uit groep acht die de digitale scholenmarkt willen bezoeken, kunnen zich via de site www.dedigitalescholenmarkt.nl aanmelden. Na het aanmaken van een avatar kunnen ze ‘naar binnen'.