'Culinaire snackmuur'

stolwijk • Restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk opent vrijdag 5 februari een ‘culinaire snackmuur’.

“Nu de lockdown is verlengd en voor de horeca weer een extra onzekere tijd is aangebroken is het als ondernemer belangrijk om te blijven ondernemen en steeds iets nieuws te bedenken”, licht eigenaar Frank Streefland toe. “Reden om op het dorpsplein in Stolwijk, voor de deuren van de Polderkeuken/Polderkamer, een groen vlonderterras aan te leggen, waardoor bezoekers het gevoel hebben dat ze in een weiland staan. Het is het passende decor van snackautomatieken in de deuren van de Polderkamer. Deze worden gevuld met ambachtelijke en lokale culinaire gerechten.”
Zoals stamppotten, maar tevens 'warme culinaire gerechten voor de fijnproevers'. Streefland: "Zoals rivierkreeft-hotdogs met kreeftenmayonaise en langzaam gegaarde Waardse sukade met eendenlever-espuma en Hollandse aardappel. Deze gerechten kun je hier zomaar uit de muur trekken.”
En geen snackmuur zonder snacks uiteraard: “Zo hebben wij Stolwijkse kaas-zwarte truffelbitterballen, diverse koude gerechten om mee te nemen (zoals ons 'poldermodder- dessert), we bieden diverse vegetarische alternatieven aan en ook is het mogelijk om een alcoholvrije cocktail te nuttigen en een selfie te maken bij onze Selfiewall. Tenslotte is er merchandise met #Poldersnackie.”

De culinaire snackmuur wordt op vrijdag 5 februari om 13.00 uur officieel geopend door burgemeester Roel Cazemier.


Programma RTV Krimpenerwaard

regio • Deze week op TV bij RTV Krimpenerwaard:

• Aflevering 4 van de serie Netvlist: lokale krachtenbundeling met succes;
• Serie films en documentaires uit de regio. Deze week: ‘Oude liefde', over een 12-jarige jongen die een oma zoekt voor zijn opa;
* Oranje top-30 (iedere woensdag);
De uitzendtijden zijn van woensdag 27 t/m maandag 1 februari, steeds vanaf 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur.
De uitzendingen zijn ook te volgen via: www.rtvkrimpenerwaard.nl