Open Huis Hospice

regio • Zaterdag 6 februari is het driemaandelijkse open huis van Steunpunt Midden-Holland.
Belangstellenden zijn van 11.00 tot 13.00 uur welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Er zijn vrijwilligers aanwezig om hen te informeren over de ondersteuning in het hospice en in de thuissituatie en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn gemaakt, te bezichtigen. Bij verkoop gaat een deel van de opbrengst naar de organisatie.


Kranten bezorgen met een gezichtsmasker op…

krimpen a/d ijssel • Regelmatig krijgt Het Kontakt foto’s doorgestuurd zonder directe aanleiding. Niet iedere inzending haalt de krant, maar onderstaande foto van de vrolijke krantenbezorgers Fay en Femke van Dam met vriendinnen wel. Niet alleen vanwege het gezichtsmasker, maar vooral omdat het plezier eraf spat.

Voor Fay en Femke van Dam is een krantenwijk lopen dan ook meer dan een leuk zakcentje verdienen. Het is even lekker eruit zijn. "We bezorgen Het Kontakt nu één jaar, waarbij we hulp krijgen van onze moeder. Sparen voor een eigen pony is eigenlijk het hoofddoel van de krantenwijk, maar dan moeten we nog wel veel kranten bezorgen…"
Ze doen de wijk waar we zelf ook wonen: de Waalsingel, Traviso en een stuk IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel. "Met Kerst hebben we sommige mensen een kerststukje gegeven bij de krant. Dat vonden ze leuk.” Zoals gezegd: de krantenwijk is meer dan werk: "We vinden het leuk om te doen, zeker in deze tijd van corona waarin je niet zoveel meer kan. We krijgen regelmatig hulp van kinderen uit de buurt en onze vriendinnen.”
Maar goed: wat is het verhaal achter die gezichtsmaskers? Fay en Femke: "Dat ontstond uit een dolletje. Mama zei dat we nog knapper werden als we de maskers lang en in de buitenlucht lieten intrekken. Dat proberen we nu maar uit tijdens het kranten bezorgen, wie weet…”