Brugproject

krimpenerwaard • Het Brugproject is een praktische maar speelse cursus voor kinderen en hun ouders na echtscheiding.

Blijvend ouderschap, het contact tussen kind en ouders en hun welzijn staat centraal. De kinderen bouwen tijdens de training een brug voor zichzelf tussen hun ouders.

De gemeente Krimpenerwaard subsidieert Het Brugproject. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. De training is voor kinderen van ongeveer 8-12 jaar. Zie voor meer informatie: www.pedagogische-begeleiding.nl of bel 06-29208907 (Dieuwertje Meijer van Pedagogische Begeleiding Krimpenerwaard).


Vrijwilligerscentrale

regio • Vrijwilligerscentrale IJsselstein/Lopik, met meer dan 150 vacatures bij circa 50 verschillende organisaties, vraagt deze week extra aandacht voor de volgende vacatures:

AxionContinu Mariënstein zoekt een begeleider Tai Chi (iedere maandagochtend wordt er Tai Chi gegeven aan de bewoners); een vrijwilliger Bruin Café (iedere vrijdagmiddag is er in Mariënstein een bruin café voor de bewoners, met een hapje, een drankje en spelactiviteiten) en een vrijwilliger voor het restaurant (in het restaurant wordt iedere ochtend koffie geschonken aan bewoners).

Agrarische Natuurvereniging Lopikerwaard zoekt een weidevogelbeschermer.

In de Lopikerwaard wordt sinds 2019 met drones gezocht naar nesten van weidevogels, zodat deze tijdens het seizoen kunnen worden beschermd. Men is op zoek naar uitbreiding van het team dronepiloten en naar weidevogelbeschermers.

Op woensdag 4 maart om 20.00 uur is er een voorlichtingsavond in Dorpshuis XXL in Benschop.

Zie ook: www.vwijl.nl