Enquête Streekwinkel Krimpenerwaard

krimpenerwaard • Voordat Streekwinkel Krimpenerwaard haar deuren opent, wordt er eerst een klantonderzoek uitgezet.

"We willen natuurlijk graag weten wie de toekomstige klanten zijn en welke wensen zij hebben", laat initiatiefneemster Corine de Haij weten. In haar winkel, die ze het liefst in haar woonplaats Bergambacht vestigt, wil ze 'lokale parels' een podium geven. "Het gaat om boeren en telers die op Krimpenerwaardse bodem hun producten verbouwen of maken. Streekwinkel Krimpenerwaard moet de plek worden waar al deze producten binnenkort te verkrijgen zijn."

Het plan om een winkel te beginnen komt niet helemaal uit de lucht vallen. Vanuit haar coachingspraktijk NetWERK zocht De Haij naar vrijwilligersplekken waar mensen weer kunnen opstarten. "Een winkel leek een mooi idee en diverse opties kwamen voorbij. De keuze viel op een streekproductenwinkel om daarmee het motto ‘voor en door de Krimpenerwaard’ kracht bij te zetten."

De Haij gaat ook zelf als vrijwilliger meewerken in de winkel. Ze ziet voor zichzelf een rol weggelegd voor het werven en aansturen van de vrijwilligers: “Zeker voor mensen die weer willen integreren is het een mooie stap om in de winkel mee te werken. Het zet mensen mentaal in beweging, zodat ze ook weer een volgende stap kunnen zetten."


De enquête invullen kan tussen 4 en 20 januari online via Facebook (@StreekwinkelKrimpenerwaard) of via de url: www.quotus.nl/streekwinkel. De Haij: "Onder de deelnemers aan de enquête wordt een cadeaupakket met natuurlijk een aantal lokale producten verloot.”