Afbeelding
Foto: Aangeleverd

PvdA en GroenLinks in Papendrecht gaan toch zelfstandig de verkiezingen in

Algemeen

PAPENDRECHT • In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaan de PvdA en GroenLinks in Papendrecht toch niet met één lijst de gemeenteraadsverkiezingen in.

De afgelopen maanden zijn mooie gesprekken gevoerd over de gezamenlijke ambities voor Papendrecht. Dit heeft voor beide partijen goede ideeën opgeleverd. “Het is ons helaas niet gelukt om samen één lijst op te stellen”, meldt de PvdA in een statement.

Fractievoorzitter van de PvdA Papendrecht, Derya Karso: “Het leek erop dat we op weg waren om met een gezamenlijke lijst de verkiezingen in te gaan. Uiteindelijk hebben we moeten constateren dat de samenwerking met één lijst te vroeg is. Voor onze leden en kiezers zijn we verplicht dat we voor beide partijen met een evenwichtige lijst de verkiezingen ingaan. Neemt niet weg dat we elkaar op de inhoud vinden en voor een progressief, sociaal en groen Papendrecht blijven samenwerken.”

Over enkele weken zal het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst worden vastgesteld door de leden van de PvdA. Datzelfde geldt voor GroenLinks.

“Een jaar lang hebben meerdere mensen uit beide partijen goed werk geleverd en hard gewerkt aan de samenwerking. Het is dan ook een grote teleurstelling dat deze samenwerking niet heeft geleid tot een gezamenlijke lijst, omdat we graag samen een sterke sociale, progressieve en groene stem hadden laten horen in de raad. GroenLinks houdt het volste vertrouwen in een goede afloop van de verkiezingen en we zullen ons blijven inzetten om grote maatschappelijke problemen in Papendrecht aan te pakken, zoals betaalbare woningen, kwetsbare natuur en armoede”, aldus Judith Westeneng, bestuursvoorzitter van GroenLinks Drechtsteden.

In mei dit jaar werd aangekondigd dat de partijen de krachten zouden bundelen. Met één lijst en één programma wilden ze Papendrecht progressiever, socialer en groener maken. GroenLinks en de PvdA werken al langer samen en blijven dat ook doen, maar een volledig samengaan komt in ieder geval nu toch nog te vroeg.