• Het beeld van Maïté Duval.
• Het beeld van Maïté Duval. Foto: Aangeleverd

Reddingsactie voor Beeldenboulevard

papendrecht • Omdat de beelden langs de oever van de Beneden Merwede dreigen te verdwijnen, is de Stichting Beeldenpark Drechtoevers  een reddingsactie gestart. 

De beelden dreigen te verdwijnen doordat de gemeente Papendrecht moet bezuinigen en de subsidie voor de stichting gaat stopzetten.

Voorzitter Bas den Hartog van de stichting: “Als wij er niet in slagen om via sponsoring en donateurs de broodnodige gelden bijeen te sprokkelen dan zijn wij genoodzaakt om te stoppen met onze activiteiten in Papendrecht en moeten wij de beelden terugbrengen naar de eigenaren. Dat zijn de beeldend kunstenaars zelf die de beelden aan ons, tegen een vergoeding, in bruikleen hebben gegeven.”

Steunen
De stichting doet dan ook een klemmend beroep op de inwoners van Papendrecht om de beeldenboulevard te steunen. De stichting kan als donateur gesteund worden door een bedrag van 25 euro per jaar te doneren. Dan kunnen de activiteiten in Papendrecht worden voortgezet, dit komt neer op 2,08 euro per maand. Een grotere, maar ook een kleinere bijdrage is natuurlijk meer dan welkom.

Het volledige artikel staat elders in deze krant.