Knallend door Alblasserdam

De laatste weken wordt Alblasserdam opgeschrikt door enorme knallen. Jongeren lopen door Alblasserdam en gooien overal stompzinnig met vuurwerk met het geluid van een bom. Het lijkt wel oorlog! Vuurwerk is verboden maar onze jongeren gaan gewoon onverstoord hun gang, met niemand rekening houdend. Iedere avond zijn deze jongeren te vinden rondom het Lammetjeswiel en het park. Dat met deze knallen, midden in de nacht, kinderen wakker schrikken en bang zijn, huisdieren in paniek raken, dit alles lijkt deze jongeren niet te weerhouden door te gaan met knallen. 

Het meest schrijnend is het artikel van Martin op Alblasserdamsnieuws, een blinde man die afhankelijk is van zijn hulphond. Door deze enorme knallen raakte deze hond van slag en stuurde zijn baasje de verkeerde kant op. Als dit nogmaals gebeurd kan de hond worden weggehaald bij de eigenaar en kan het wel een jaar duren voordat er een nieuwe geleidehond is. Intussen is Martin gedwongen om thuis te blijven, kan hij door het gemis van een geleidehond, bijna niet naar buiten. Doet dit deze jongeren helemaal niets? Zijn ze alleen maar uit op eigen genot door het domweg weggooien van vuurwerk en hebben ze geen oog voor de medemens? Verdrietig en schaamteloos! Ga iets zinnigs doen! 

Ik hoop dat deze jongeren dit lezen en de conclusie trekken dat ze wel heel erg verkeerd bezig zijn en dat het rustiger zal worden in ons damdorp!

Naam schrijver bekend bij redactie


Wekelijkse WelzijnsWandeling 

alblasserdam • Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) start per 1 december met de Wekelijkse WelzijnsWandeling (WWW). Elke donderdag loopt een welzijnscoach van 10:30 tot 11:30 uur een rondje door het dorp.

Minimaal een halfuur aaneengesloten bewegen, bij voorkeur in het groen, helpt om je fitter te voelen en je conditie te verbeteren. Aanmelden is niet noodzakelijk en iedereen mag meelopen. 

Elke donderdag rond 10:15 uur kunnen wandelaars zich verzamelen voor het gebouw van de SWA aan het Cortgene 20 in Alblasserdam. Als de maatregelen het toelaten kan er vooraf een koffie (to go) gedronken worden. Om stipt 10:30 uur gaat de wandeling van start, weer of geen weer.

Voor meer informatie 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.