• Alleen Jaap Visser zal zaterdag spelen.
• Alleen Jaap Visser zal zaterdag spelen. Foto: Aangeleverd

Galante instrumentale muziek

papendrecht • In de Morgensterkerk aan de Muilwijckstraat in Papendrecht wordt op zaterdag 6 november vanaf 16.00 uur weer een Zaterdagmiddagconcert gegeven.

In tegenstelling tot eerdere aankondigingen zal het komende zaterdagmiddagconcert in gewijzigde vorm plaatsvinden. Helaas hebben Heleen en Armen van der Linden moeten afzeggen wegens ziekte van Heleen. Jaap Visser zal nu samen met Gerard de Wit invulling geven aan dit concert. Zij zullen enkele sonates voor traverso, de 18e-eeuwse, houten voorloper van de moderne metalen dwarsfluit, en klavecimbel uitvoeren. Het concert opent met een sonate van de Bachzoon, C.Ph. E Bach ( 1714-1788) en eindigt met een fluitsonate van vader Bach (1685-1750).

Behalve in Duitsland was de traverso ook geliefd in Frankrijk. De Frans barokke componist Joseph Bodin de Boismortier (1689-1755) is o.a. bekend van zijn 6 concerto’s voor vijf fluiten. Van hem klinkt een fraaie sonate voor traverso en klavecimbel.

Op de foto staan Jaap Visser, traverso, Armen van der Linden, violoncello piccolo, barokvioloncello en Heleen van der Linden, klavecimbel. Van deze drie zal alleen Jaap Visser zaterdag spelen. Toegang is vrij, collecte bij uitgang. Zie ook: www.zmcpapendrecht.nl.