De Zwerver stelt behoorlijk teleur

heukelum • De Zwerver is er niet in geslaagd om in en tegen Heukelum de prima resultaten van de voorbije weken een aangenaam vervolg te geven. De mannen van trainer Joery de Waal gingen er met 4-1 af en stelden in alle opzichten teleur. "Normaal gesproken kunnen we als ploeg 'de power' ontwikkelen om vol voor een goed resultaat te gaan", bezag Van der Waal de negentig tamelijk zielloze Kinderdijkse speelminuten. "Dat zat er vandaag niet in. Al in de openingsfase kon je zie dat we niet in goede doen waren. Dat beeld zette zich gaandeweg de wedstrijd voort," Nadat Heukelum in de eerste helft op 1-0 was gekomen, slaagde Redouan El Akchaoui er in iets terug te doen voor De Zwerver: 1-1. De Kinderdijkers hoopten dat de treffer van de middenvelder de ommekeer zou inluiden, maar kwam niets van terecht. Na de pauze speelde het leep counterende Heukelum zich probleemloos naar een ruime 4-1 zege.

Papendrecht gedold door sterk RVVH

ridderkerk • Papendrecht ging er zaterdag hard af tegen RVVH. Het werd 6-1 voor de Ridderkerkers. De gasten begonnen goed aan het duel en zagen Jarden van Ek in de tweede minuut uit de eerste de beste aanval raak schieten. RVVH drong daarna sterk aan, liet veruit het betere voetbal zien en stond bij de thee met 2-1 voor. Na rust brokkelde het Papendrechtse bastion verder af en liep de score op tot een half dozijn.

250 keer De Ruiter in doel De Alblas

oud-alblas • Een mooie mijlpaal voor René de Ruiter! De doelman stond afgelopen zaterdag in de Souburgh-derby De Alblas - Alblasserdam voor de 250e keer tussen de palen in de Oud-Alblasser hoofdmacht. Het leverde hem kort voor de wedstrijd een huldiging op, compleet met mooie woorden van het bestuur en ploeggenoot/aanvoerder Remco van der Burgh. Daarnaast ontving hij een ingelijst keepersshirt en een bos bloemen. De zo felbegeerde 'nul' wist de jubilaris niet te handhaven, wel liet hij een aantal prima reddingen zien.

Kinderdijk mist veel kansen en verliest

alblasserdam • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben hun laatste competitiewedstrijd tegen KOAG nipt verloren met 16-17. Kinderdijk opende deze wedstrijd nog wel erg sterk door binnen 7 minuten op 5-0 voorsprong te komen. Helaas stagneerde het niveau enorm na deze goede start. KOAG kwam tot scoren en Kinderdijk scoorde minder goed mee. De ruststand was 8-8 en beide teams konden na de thee weer opnieuw beginnen. In de tweede helft ging het gelijk op. Eerst stond KOAG 3 punten voor en later stond Kinderdijk weer 2 punten voor. Na twee hele snelle strafworpen tegen stond het met nog 4 minuten op de klok 15-15. Kinderdijk kwam met 16-15 achter, maar toen kreeg Ruben Groenendijk een strafworp mee en maakte hij 16-16. Vervolgens maakte KOAG erg snel 17-16 en kreeg Kinderdijk nog meerdere kansen om de gelijkmaker te maken. Maar dat lukte niet.