• Wethouder Jongmans en Saskia van Aken.
• Wethouder Jongmans en Saskia van Aken. Foto: Aangeleverd

Saskia van Aken wint poëziewedstrijd

alblasserdam • Op maandag 4 oktober heeft de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd over eenzaamheid plaatsgevonden in de Rederij in Alblasserdam.

Van de tien inzendingen kreeg Saskia van Aken voor haar gedicht ‘Slapen’ de meeste punten van de jury. 


Gedicht ingelijst

Uit handen van wethouder Jongmans ontving Saskia naast een bos bloemen haar gedicht gehandletterd en ingelijst. Stichting Welzijn Alblasserdam (SWA) organiseerde de wedstrijd in aanloop naar de ‘Week tegen eenzaamheid’ die nog tot en met 7 oktober duurt.

De poëziewedstrijd was voor de SWA een manier om inwoners actief te laten nadenken over eenzaamheid. De inzendingen waren een mooie afspiegeling van hoe subjectief eenzaamheid wordt ervaren en verschilt van mens tot mens. Het tegengaan van eenzaamheid is dan ook complex en vraagt om maatwerk. De SWA biedt dit maatwerk door onder andere het inzetten van een welzijnscoach.


Tijdens de prijsuitreiking werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om Sabine van Dalen voor te stellen. Sinds vorige maand is Sabine werkzaam bij de SWA als welzijnscoach met specialisatie eenzaamheid. De welzijnscoach van de SWA helpt inwoners met eenzaamheidsgevoelens. Allereerst door een luisterend oor te bieden en vervolgens door mee te denken over wensen, behoeften en mogelijkheden van mensen. Ondersteuning van de welzijnscoach is gratis en vrijblijvend.


Wie iemand kent met eenzaamheidsgevoelens of het zelf fijn vindt als er iemand meedenkt, kan vrijblijvend contact opnemen met de welzijnscoach via 078-2021220 of info@stichtingwelzijnalblasserdam.nl.