Drechtstreek mist teveel spelers

dordrecht • En weer ging Drechtstreek onderuit. Ditmaal verloor het elftal van trainer Paul Koster de uitwedstrijd tegen Wleldrecht. In Dordrecht werd het 3-0 voor de thuisploeg. "Daar was weinig op af te dingen", bezag Koster het duel na afloop. "Wij hebben gewoon te veel problemen in de personele sfeer. Ik miste vandaag tien spelers uit mijn selectie; dat is gewoon te veel van het goede. Over de jongens die wél in het veld stonden kan ik alleen maar zeggen dat ze prima hun best deden, alleen kom je tegen een kwalitatief sterke opponent als Wieldrecht, wel tekort. Geen schande overigens."  Wieldrecht kwam in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Kort na de hervatting werd de marge verdubbeld. en ging bij Drechtstreek het licht uit. Dat het uiteindelijk ook nog 3-0 werd, was alleen interessant voor de liefhebbers van statistieken. "Hopelijk mogen we binnenkort weer een paar van blessureleed terugkerende spelers begroeten,",zegt Paul Koster. "In de tussentijd is het zaak om alert te blijven op de trainingen. 'Fitheid' is nu het voornaamste item. We zullen het goed in de gaten moeten houden."

Papendrecht de mindere van OW

papendrecht • De 2-3 thuisnederlaag die Papendrecht leed tegen Oranje Wit, zou op het eerste gezicht kunnen duiden op een spannend duel. Niets was echter minder waar. De thuisploeg was in vrijwel alle opzichten de mindere van de Dordtse opponent en mocht pas in de slotfase iets terugdoen. Vooral in de eerste helft was Oranje Wit heer en meester op sportpark Slobbengors. Die suprematie uitte zich via treffers in de 3e en 192 minuut. Na rust toonde de thuisploeg zich wat energieker, met name na het inbrengen van het trio De Brito, Van Wijk en Drenthe. Nadat de gasten in de 70e minuut de 0-3 op het scorebord hadden gebracht wist Papendrecht in de slotfase via Lorenzo van Wijk en Juninho van Ree nog iets terug te doen aan. Om alsnog aanspraak te maken op een puntje ontbrak het de equipe van trainer Johan Sturrus aan tijd.

Nieuw-Lekkerland deelt na spektakel

nieuw-lekkerland •  Nieuw-Lekkerland wist in het thuisduel met Heerjansdam op het nippertje zijn ongeslagen status over de streep te trekken. Een door William Darjij benutte strafschop bracht de Buizert-Vrigade in blessuretijd alsnog de 3-3 eindstand. Net als vorig jaar tegen Heerjansdam kwamen de Lekkerlanders al vrij vroeg in de wedstrijd op een 0-2 achterstand. Vlak voor rust deed de thuisclub wat terug: Sjoerd Slob benutte de rebound van een strafschop. "Dat was buitengewoon prettig", blikte zijn ploeggenoot Wim de Jong terug op de 1-2. "Je stap dan net wat optimistischer de kleedkamer in." Na rust bracht Serginho van Axel Dongen Nieuw-Lekkerland langszij, waarna de gasten opnieuw een voorsprong pakten. Een tweede strafschop bracht uiteindelijk soelaas voor de thuisclub. William Darjij zette zich achter de bal voor 3-3.

Plezier en winst voor handballers

drechtsteden • Onder de uitstekende leiding van scheidsrechter van 't Hoff werden de eerste punten door de Drechtsteden handbalheren binnen gehaald. Coach Lazar Popov was niet ontevreden met het eerste resultaat na anderhalf jaar zonder competitiehandbal. Het werd 26-16 in de wedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul.